Merhabalar,
Daha önceden hattımda CRC hataları, kopmalar vs olduğu için OİM’deki arkadaş ipv6 kaldırmamızı önermişti ve kaldırmıştık.
Ipv6’nın hattın hızına ve/veya kopmalara etkisi nedir?
Valla bende ne kopma ne de bağlantı sorunu yok. Gayet sorunsuz kullanıyorum. Her sorunu IPv6’ya bağlamaları garip.
Merhaba, Modemlerin bazıları ipv6 ve ipv4 uyuşmazlığı yaşıyor. Modem İpv6 bağlanıyor ama sitelerde ve oyunlarda engel çıkara biliyor, çünkü modem ipv4 ile bağlanmaya çalışmak yerine ipv6 ile bağlanmaya çalışıyor, otomatik modem bunu ayarlayamıyor.
Canım modemim
Ben de tam olarak çözemedim bu durumu. Keenetic hero dsl kullanıyorum Ipv6 tanımlatsam sorun yaşar mıyım?
Keenetic sorun yaşanmıyordu sanırım. İpv6 var ama keenetic modemde ayarlama yapmadım.
Tanımlatsan bile sorun yaşarsan modemden kapatıp açabiliyorsun, kendi tercihindir.
TurkNet Online İşlem Merkezi’deki arkadaşın dediğine göre zaten ipv6 tanımlıymış bana. Demek ki önceki arkadaş hattımdaki sorunları çözeceğine inanıp ipv6 yı kapatmayı teklif ettiğinde kapatmamış
Eve gittiğimde deneyeceğim
Bende de IPv6 var. Istedim ve kullanima hazir halde default olarak ama IPv6 giremiyorum. Modemin de IPv6 adresi var hem WAN hem Local, PC’nin de ancak IPv6 No Network Access diyor. Modem Local IPv6 adresini user defined IPv6 DNS1 adresi ile ayni yapinca PC’den IPv6’ya baglanabildim ancak ara sira IPv6 adresim kayboluyor bazen geliyor bazen gec geliyor, telefonlar Wi-Fi uzerinden internete erisemiyolar genellikle, IPv4 kullanmasina ragmen telefonlarin internet baglantilari surekli kesiliyordu. Simdi IPv6 DNS1 adresini From ISP yaptim ve baglantilar kesilmiyor ancak hala IPv6 No Network Access…
Keenetic extra kullanıyorum. Ipv6 da hiç sorun yaşamadım. Arkadaşların da bahsettiği gibi hattınız için ipv6 tanımlı ise modem ayarlarından dilediğinizde kapatıp dilediğinizde açabiliyorsunuz.
Extra dsl ile yaşamadım hero da da çok farklı olacağını sanmıyorum