Ipv6’ya geçmeyi düşünüyoum ama modemim eski(airties air 5650) modemin arayüzünde ipv6 ile ilgili bir şey yok sanırım modemim ipv6 desteklemiyor. Sorunsuz bir şekilde ipv6 destekleyecek ve ileride gigafiber gibi yüksek hızlarda internet hizmeti alırsam kullanabileceğim bir modem önerir misiniz?
Keenetic titan.
Keenetic, (TurkNet’in düzgün tanımlama yapması sonucu) bireysel kullanıcılar için IPv6’yı tüm ürünlerinde sorunsuz bir şekilde kullanabilecekleğiniz tek marka diyebilirim.
Merhaba ipv6 yeni bir teknoloji olduğundan donanım üzerinden yönlendirme yapan routera daha ben rastlamadım. Tüm trafik işlemci tarafından yönlendirilmekte. 1Gbps lik ipv6 trafiği yönetmek iyi tasarlanmış bir yazılım ve ona uygun donanım gerektiriyor şu an. Alacağınız routerin bu konuda başarılı olması gerekli. Benim eski routerim 4 çekirdekli 716mhz işelmci ile 300Mbps kadar ipv6 trafiği yönetebiliyordu. Yeni routerim daha güncel bir model ve 2.5Gbps ipv6 yönetebilir. İpv6 için alacaksanız bu duruma dikkat etmelisiniz.
O kadar para verdikten sonra Asus dsl ax82u almak mantıklı değil mi ipv6 da bu asus modem sorun çıkartmaz heralde.
İpv6 direk çıkış yapan tek cihaz gördüm oda C80 router.
Zyxel T50B’nin IPv6 desteği var. Ben bu modemi köprü modunda kullanıyorum, tüm ağ işlemlerini Asus RT-AX58U router’a yaptırıyorum, ev ağımdaki IPv6 destekleyen tüm cihazlarım internete v6 ile çıkıyor.
Araştırdım bizim buraya fiber gelecek gibi değil cihazıda genelde bir ben kullanacağım o yüzden fazla masraf yapmama gerek olmadığını düşünüyorum Keenetic Hopper DSL ile Zyxel Dx3301 arasında kaldım Keenetic 800tl pahalı ama yazılımı devamlı güncelleniyor ve ipv6 da sorun yaşayan görmedim Zyxel Dx3301 ile ipv6 kuramayan birinin şikayetini internette gördüm. Ayrıca donanımsal olarak nedir hangisinin işlemcisi daha ve rami iyidir?