IPV6 Hizmetinden faydalanmak istiyorum

IPV6 Hizmetinden faydalanmak istiyorum. Modemim ZTE ZXHN H298A.
Modem ayarlarını yaptım hattıma ipv6 tanımlayabilir misiniz?

Merhaba ipv6 atamasını şu anda sistem altyapı uygunluğuna göre otomatik yapıyor ayarlarınızı yapınız ve bekleyiniz

Bence yapma şimdi daha ipv6 protokolü desteği hala yaygın değil zira sorun yaşayabilirsin

hocam merhaba, yeni konu açmamak için cevap olarak yazıp bir soru sormak istiyorum. Hattıma IPv6 tanımlandıktan sonra istediğim an modem ayarlarından kapatıp IPv4 kulanıp istediğim zaman 6’yı tekrar aktif edip kullanmam mümkün mü?

Ondan bizde istiyoruzda faydalanmak işte he deyince vermiyorlar ksks

Tabiki modem arayüzünden kapatıp geri açabilirsiniz.

İpv6 da şöyle bir durum var. İpv6 ya sahip iseniz ve açık ise en azından keenetic için bunu söyleyebilirim ki ipv4 erişimi olan sitelere ipv4 ile bağlanıyorsunuz. İpv6 destekliyorsa karşı sunucu ona da ipv6 ile bağlanıyorsunuz. Fakat bazı modemler de hem ipv4 hem ipv6 auto modun da ise çeşitli sorunlar yaratabiliyor. Yani modeminiz de bu gibi sorunlar yoksa bu ayarı aç kapa yapmanıza gerek yok. Sorun yaratırsa düzene oturasıya kadar ipv6 kapatıp ipv4 kullanabilirsiniz.

Hocam tam olarak aradığım şey buydu. İpv6 sahibiyim, keenetic modem kullanıyorum halihazırda. Bu soruyu özellikle şundan dolayı sordum, oynadığım oyunların sunucuları ipv4 kullanıyor. Ben İpv6 ile bağlanınca var olan gecikme daha da artar zannettiğim için sordum

Oynadığınız oyun ipv6 destekliyorsa faydası illa ki olacaktır. Desteklemiyor ise ipv4 ile bağlantı sağlayacaksınız… Keenetic de aç kapa yapmanıza gerek yok. İpv6 için gerekli işlemleri sağlayın gerisini modeme bırakın. O halledecektir :slight_smile: İyi forumlar dilerim.

1 Beğeni