İpv6 etkinleştirince dakikada bir metin kopması

Merhaba. Asus RT ax86u yönlendiricim var. Modemi köprü mofuna alıp yönlendirici pppoe moduna alıyorum. İpv4 olarak hiç sorun yokken ipv6 aktif edince sürekli kopup tekrar bağlanıyor. Böyle bir sorun yaşayan var mı acaba?

İpv6 Türkiyede Kullanılmadıgı icin olabilirmi :confused:

:smiley: (20 karakterrrrrr)

Hocam ipv6 alıyor testi de geçiyor lakin 2 dakika online 1 dakika bağlantı kopuk.

1 Beğeni

Gecebilir Hattin ipv6 aktif degil Turkiyede ipv6 kullanilmiyor Bende bu sorunj yasadim yetkililer Söyledi :relaxed:

İpv6 hizmetim aktif bende de sorunsuz

1 Beğeni

Hangi yetkili. Kanıt eklermisiniz?

ipv6 hizmetim aktif gözüküyor ama sorunlu 2 haftadır. ipv6 bağlanamıyorum.

Buyrun BTK bakabilirsiniz Kamu kuruluslarinda Bile Daha Yeni yeni gecise basladı IPv6’nın Geleceği BTK’da Konuşuldu - Haberler - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu

Kamu Kuruluşunda Çalısıyorsanız Dogrudur Ama modemden ipv6 Aktif Etmekle İpv6 kullanıyor olmuyorsunuz :relaxed:

Yeni geçebilir. Sorun yaşandığını nerden çıkardınız? Ben çatır çatır kullanıyorum.

Bilal Bey lütfen Servis Saglayıcınıza Bir Mesaj Atıp Ögreniniz :relaxed:

Kullanıcı adımın altındaki yazıyı okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Benim işim bu. Ev kullanıcısı da olsak ben ipv6 yı aktive ettiğimde ve girdiğim siteler beni ipv6 ile tanıyorsa tam anlamıyla ipv6 kullanmış oluyorum.

Sizin aydın fikriniz ve bu açıklamayı çürüten teoriniz nedir?

Ayrıca belirtmek isterim ipv6 ile port açıp sunucularıma başarı ile ulaşıyorum. Ben nasıl statik ip olmadan ulaşabiliyorum ipv6 adresi ile?

Ozamn Zyxel Yetkilileri bu işten Anlamıyor
Çünkü Türkiyede kullanılmadıgını hatta TurkNet destek İlgilenen arkadaslarında bu ısten anlamadıginı söylüyorsunuz Zyxel aradıgımda yeni gelen modemlerde ipv6 açık bıraktıklarını baglantı kesilmelerinin bu yüzden oldugunu ve Yeni müsteriye göndercekleri ürünlerin kapatıp gönderceklerini bunun icin bir kayıt açtıklarını söyledi :relaxed:

Emre bey den bahsediyorsunun. Evet eğer ipv6 açıksa ve ipv6 iss tarafından atanmamışsa sorun yaşamanız normal.

Ama eğer ki ipv6 adresi size verildi ise sorun olmuyor.

Bilmediğiniz şeyleri körü körüne savunmayın lütfen. Yanlış bilgi vermeyin.

1 Beğeni

İste bende bunu anlamıyorum Dogrusu nedir :joy::joy::joy:

Yukarda açıkladım. bazı modemler maalesef yazılımdan dolayı ipv6 yı çalıştırmıyor. Daha doğrusu modem üreticileri 3 4 kişi için uğraşmıyor.

Nacizane fikrimi beyan etmek gerekirse ipv6 şuan için her site desteklemiyor. Yani arkadaş anlatımını yanlış yaptığını düşünüyorum. Çünkü şöyle bir durum var. İpv6 destekleyen siteler de problem yok her türlü erişim var. Fakat ipv6 desteklemeyen sitelere giriş ipv4 üzerin den oto oluyor. Keza Pc den ağ paylaşım merkezi-Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir-Kullanılan ethernete sağ tık özellikler dediğimiz de ethernet özelliklerinde ki ipv4 ün tikini kapatırsanız sadece ipv6 destekli sitelere giriş yapılabiliyor. İpv6 desteklemeyen sitelere giriş yapamıyorsunuz… Yani buradan çıkan sonuç belli. İpv6 kullanılıyor ve aktif. Fakat her site için geçerli değil.

Hocam yanlış anlatılacak birşey yokki. Hem yönlendiricin üzerindeki bildirim ışığından hemde arayüzünden rakip ediyorum. Bağlantı kopuyor tekrar geliyor tekrar kopuyor. Yarın video çekeceğim inşallah.