Merhaba. TurkNet 'e tek geçiş sebebim IPv6 ve bu sebepten ötürü geçer geçmez talebimi 03.02.2022 tarihinde ilettim. 04.02.2022 tarihinde IPv6 tanımlandı ve çalışmadı. Ekiplere durumu bildirdim ve TT ekiplerine durumu bildirdiklerini işlemlerin onlar tarafından gerçekleştirileceğini ayriyeten yeni bir destek kaydı oluşturduklarını 05.02.2022 tarihinde söylediler.
06.02.2022 tarihinde ise sabah uyandım ve internetimin kesik olduğunu fark ettim. GPON’u kontrol ettiğimde PON ışığı yanmıyordu. Bu gibi bir durumda ise rooter IP alamaz. Yine müşteri hizmetlerine sorunu bildirdim, onlarsa TT ekiplerine aciliyetin bildirildiğini söylediler. Sonrasında TT ekiplerinden birisi aradı ve bilgilerimin TT tarafından görünmediği, Türknetin güncellemesi gerektiğini söylediler. TurkNet 'e hemen yazdım ve sonucunda ise bana “Merhabalar, Deniz Bey,
Telekom ekiplerine Sla süresi sonrasında Sizlere destek olacaklarını iletmişler iş emri aktarıldı.
İyi günler dilerim.” cevabını verdiler.
SLA süresi nedir zerre bilgim yok ama Türkneti uzun süre kullanmış birisiyim ve her seferinde ekiplere bir şey yazdığımda çok uzun sürelerde sorun çözülüyor yada başka bir sorun ortaya çıkıyor. Benim IPv4 kullanabiliyorken birden modem hiç IP almamaya başladı, bunun sonucunda ise hafta sonuna yetiştirmem gereken projelerim aksadı.
IPv6 kullanmak istememin sebebi ise mevcutta var olan işlerde IPv6,IPv4 sunucuları kullanıyor olmamız ve onları sınamak istemem.
Sorunumun en kısa sürede ivedilikle çözülmesini talep ediyorum.