İpv6 çıkış yapmıyor

hattımda ipv6 tanımlı modem ip de alıyor ama ipv6 bağlantısı yok
Destek Numarası: 63927272

Selamlar @halilsefer, IPV6 tanımınızı sistem üzerinden yeniledim. Modeminiz için IPv6 Kontrol ve Güncelleme Aşamaları - TurkNet Blog bağlantısı üzerinden ayarlarınızı kontrol edebilirsiniz. Sorun yaşarsanız modem marka ve modelini buradan paylaşabilirsiniz.

image
ip alıyor gozukuyor ama
modem keenetic hopper dsl

Sorun devam ediyor mu?

Merhaba bu görselde ipv6 adrsiniz ile ön ek uyuşmuyor. Bu şekilde çıkış sağlamazsınız. Önek ile dağıtılan ipv6 adreslerinin ilk 4 kısmı aynı olmalı.

İpv6 prefix ve address’in ilk 4 oktet’i aynı olmalı demişsiniz ancak benimde farklı ve sorunsuz şekilde ipv6 kullanıyorum. :thinking:

IPv6 address
2a02:ff0:3309:*********

IPv6 prefix
2a02:ff0:330a:*********

Keenetic üzerine sorunsuz kullanım yapılması için wan / dsl arayüzünde “Enable IPv6” seçeneğini işaretlemek yeterli. Onun dışında herhangi bir ekstra ayara gerek yok. Tabi yapılabilir ama opsiyonel…

Merhaba :slight_smile: teoride çalışmaması lazım. Neden prefix dağıtılırki o zaman.

ipv6 tarafını bilmiyorum siz öyle diyince kontrol ettim ve farklı olduğunu gördüm sadece.

2 Beğeni

maalesef hala aynı

Garip bir durum :slight_smile: sadece 4 kısmı değil 3. kısmın son hanesini de değiştiriyor. Bir diğer konu ip delegasyonu yapıyorsa bile bunu global başka bir ipye delage edersk yapmamalı. Size atanan prefix gibi modemin kullanmaya çalıştığı prefix başkasına atalı olabilir :slight_smile: Bölgesel ipv6nın çalışmama nedenlerinden biri bu olabilirmi acaba aklıma soru işareti doğdu.