IPhone 11 Asus Modem Düşük WiFi hızı

Selamlar,

Asus DSL b16 kullanıyorum. 75 Maps internetim var. Modeme bağlı olan diğer cihazlar 20 -25 MBps hız alırken iphone 11 cihazım aynı lokasyondan 1mbps anca alıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Edit: cihazımda Discord kapalıyken 30mbps Wi-Fi hızı alıyorken Discord ü açınca bu hız 1mbps e kadar düşüyor.

IOS hiç kullanmadım bilmiyorum ama, uygulamalara ağ önceliği tanıyor olabilir o ayarları biraz karıştırmanı tavsiye ederim.

Ya da wifi kanalını değiştirmeyi veya auto da bırakmayı bir deneyin.

1 Beğeni

Wi-Fi 5ghz geç çözülür

Modemde 5GHZ yok. Bu sorun sadece Discord açıkken oluyor kapatınca sorun çözülüyor. Discord açınca uygulama bile internete erişemez oluyor saçma bir şekilde 20mbps stabil gelen Wi-Fi 2 ye düşüyor

WIMM’ları kapattım. 20MhZ kanal 6 da pek etkisi olmadı. Android cihazlarımda da hız düşüşü var. 25’lerden aldığım hız 6 ya düştü androidde, IOS’ta da 0.50’ye. Sanırım sorun modemle alakalı. Kablolu bağlantıda sıkıntı yok ama WiFi’da ciddi bir düşüş var ve bu düşüş anormal.

İşin tuhafı zaten o şekilde ayarlı. N Only modunda. :confused:

Değişiklik olmadı yine :frowning:

Şuanda ios sisteminde iphonelarda böyle bir problem var bu modemle alakalı değil son güncelleme ile internet hızı kopma yavaşlama sorunu var maalesef özellikle kablonet kullanıcılarında modemleri aynı biliyorsunuzdur onlarda hiç çalışmıyor sürekli kopuyor ama genel modemlerde neredeyse tüm cihazlarda bu sorun var bundan yana araştırmıştım bir sonraki güncellemede çözüleceği iletmişlerdi.

1 Beğeni

Kablonet modemlerinde STBC TX’i otomatiğe alınca sorun düzeliyordu. Benim modemimde böyle bir ayar yok o yüzden neyi kapatacağımı şaşırdım. Önceden sadece iPhone’umda oluyordu şimdi android tabletimde de başladı…