İnternetin kopması ve hızın yarıya düşmesi

1 yıldır TurkNet kullanıyorum ve yaklaşık 6 aydır 75 mbpslik paketteyim. Şu son 1 haftadır internetim kopuyor ve geldiğinde hızımın yarıya düştüğünü görüyorum. Arada bir düzeliyor fakat 1 günü bile geçmeden tekrar bozuluyor. TT ekibi dün geldi ve dsl kablosunu değiştirdi sorun çözüldü ama üstünden 1 gün bile geçmeden yine aynısı oldu. Gelen ekip burası bu hızı kaldırmıyor dedi fakat 6 aydır bırakın hızın düşmesini internetim kopmuyordu bile. Dediğim gibi sadece şu son 1 haftadır yaşıyorum bu sorunu ve beni deli ediyor. Geçen sene oturduğum evde de aynı sorunu yaşamıştım ve düzelmemişti. Paket değiştireyim standart 35e geçeyim desem onu bile karşılamıyor şu an hat değerlerim aşırı moralim bozuk paranoyak oldum ne zaman kopacak diye bekliyorum.

Merhaba, parametrik ve Sinyal, Hat zayıflaması olmak üzer fazla bir zayıflamaya sahipsiniz. Portsal veya kablosal bir durum gibi gözüküyor. Şunları yapınız:

  • Ankastre bağlantılarını ve kablonu kontrol ettir, duruma göre yenile. (YAK1) Kablonuz da problem varsa Nexans, Erse, Reçber marka kablo kullanmanızı öneririm.
  • Ek, dsl prizi ve splitter kullanma/yenile (YAK1)