İnternet hizmetimde zaman zaman kopmalar oluyordu bu konu hakkında iletişime geçtim. Bizim ADSL 16 Mbps olan internet hızını VDSL 50 Mbps olarak değiştirebileceklerini söylediler cuma gecesi bende kabul ettim. 15 dk sonra modem ayarlarınızı yapın dendi. Bende modemi baştan kurdum. O gece yine ADSL olarak hizmet aldım. Sabah 11 civarı internetim yoktu. Belkide geçiş sağlandı diye yine modemi tanıttım. Fakat DSL ışığım yanmıyordu. Müşteri hizmetleri modeme reset atın dedi attım yine olmadı. Modeminiz uygun değil veya arızalı dediler. Modem TP link vr300 adsl/vdsl modem yani vdsl destekliyor. İç hatlarda o güne kadar problem yoktu. Başka bir VDSL modem getirdim onda da DSL ışığı hiç yanmadı benim modemi başka yerde denedim. DSL ışığı yandı. Defalarca reset atıp hatta telefondan da müşteri hizmetlerinden destek alıp tekrar resetledim. Yine DSL ışığı yanmadığı gibi hiç bir sonuç elde edemedim. Müşteri hizmetleri ısrarla size sinyal ulaıyor diyor fakat bende modemde DSL ışığı hiç yanmıyor. Üstelik sabit hatlı telefonda kullanıyorum aynı kablo üzerinden telefonum gayet iyi çalışıyor. splitteri devre dışı bırakarak ta denedim. yine olmadı.Telefonun çalışması iç hatta problem olmadığını göstermez mi? Üstelik yarın ücret karşılığında teknik servis gelip ev hattıma bakacak. Çocukların online dersi var ve yapamıyorlar. Bu problem nedendir? Nasıl çözülür. Teşekkür ederim.
Merhabalar,
Foruma hoşgeldiniz
TurkNet Online İşlem Merkezi üzerindeki destek talebi numaranızı paylaşırsanız. Yetkililer yardımcı olabilir.
destek numarası 66649806
Selamlar @ERDEM11, aranarak tarafınıza bilgi aktarıldığını görüyorum. Adresinize saha ekipleri yönlendirildi. Randevu için tekrar iletişime geçilecek.
Saat 11 gibi saha ekipleri geldi ve sorunun bizim hattan değil saha dolabından olduğu belirlendi. Türk Telekom yetkililerine haber vereceklerini söylediler. Saha dolabına sadece Türk Telekom Yetkilileri bakıyormuş. Bir kaç gün içinde yapılır dediler. Bekliyoruz.
Umarım en kısa süre içerisinde sorununuz çözülür
Arizanin uzerinden on gün gecmesine rağmen duzelmedi. TurkNet teknisyenleri gelip bakıp sorun ic tesisat kaynaklı değil demelerine ragmen TurkNet yetkilileri israrla sorun modemde diyorlar üç ayri modem denedim. Hiç birinin DSL ışığı yanmadi. Reset attim kurdum hic bir şey değişmedi. Ama TurkNet çözüm bulamadikca ic hat diyor modem diyor. Böyle bir kısır döngüye girdik. Bana kim nasil yardim edebilir bir tavsiye lütfen. Oysa ki kendi teknisyenleri sorun saha dolabindan dedi. Daha ne istiyosunuz anlamadim ki…
O konuda çok inatçılar gerçekten
Bu konuda daha ne yapabilirim. Önerisi olan var mı? Sizce iss mi degistirmeliyim. Tesekkurler
Telefon ile modem birbirine nasıl bağlı? Bir ayırıcı kullanıyor iseniz telefonu iptal edip modemi direk olarak bağlayıp denediniz mi?
Splitter ile bagli yani internet ve telefon ayni bakir kabloyu kullaniyor. Tabi splitteri ayirip direk hatta da bağladim. Telefon ve internet ikisi de türknetten.
Modem arayüzünden hat değerlerinizi paylaşma şansınız var mı? Bu esnada yapabilir iseniz modeme gelen kısa telefon kablosunu değiştirip tekrar kontrol eder misiniz?
Görüldüğü üzere modemim IP alamıyor zaten DSL ışığı da yanmıyor. Dün itibariyle sabit telefon hattı da çalışmıyor. Bize sadece modem kurulumunuzu yapın diye mesaj atıyorlar. Bunlar mı anlamıyor yoksa ben mi anlamıyorum. Eve teknik ekipte geldi internet gelmediğini söyledi. Yahu ikide bir modem kurulumunuzu yapın ne demek? Açık açık sizi sallamıyoruz ilgilenmiyoruz deseniz daha iyi… İki haftaya yaklaştı ve bir sorunu çözmediler. Sadece beş kere telefonda müşteri hizmetleri ile modem kurulumu yaptık. Başka modemlerde getirip denedim. Size nasıl anlatabilirim modemlerin DSL ışığı bile yanmıyor.
Sanırım ankastrede daireye gelen uçlar ya açıkta yada farklı bir daireye giden hatta bağlandı. Ankastreyi kontrol etme şansınız var mı? Eğer yoksa destek kaydı üzerinden dsl ışığı yanmıyor şeklinde belirterek destek isteyin.
Selamlar @ERDEM11, hizmetiniz 20 saati aşkın süredir aktif ve hızınız uygun değerlerde görünüyor. Keyifli kullanımlar.