İnternet kopması

1saattir internetim yok modemın internet ışığı kırmızı yanıyor 4,5audır zaten kopmalarla ugrasıyorum bilmem kaç kes kayıt actım bılmem kaçtane ekıp geldı eve kadar olan ve evın ıcınde olan tesısatta sorun olmadıgını tek sorun olabılıcek şeyin modem oldugunu soyldıler modemı degıstırdm sorun devam etti artık bıktıgım ıcın ugrasmaktan vazgeçtim haftada min1 2dk süren kopmam oluyordu fakat 1saat once synı sekıl gitti gelmek bilmiyor

1 Beğeni

Selamlar @Alley, hizmetinizin 1 gün 1 saati aşkın süredir kopmadığını görüyorum. Kopmaların yaşandığı belirli bir an (indirme, yükleme vs…) ya da saat var mı? Modem hat değerlerinizi buradan paylaşırsanız sevinirim.

belirli bir an yok keyfine göre değişiyor bazen 1hafta acık kalırken bazen her gün 2,3kez kopuyor üstüne üstlük bu sıralar ınternet hızımda dusuyor 100den 50ye 10kez destek kaydı açmısımdır yok 100gozukuyor vs cumlelerıyle karsı karsıya gelmekten onuda saldım

1 Beğeni

Bakır altyapıda günlük 3 kopma olağan kabul ediliyor. Bölgenizde bir çalışma ya da bağlı olduğunuz santralde bir arıza mevcut ise bu kopmalar artabilir. İç tesisatınız ve modeminizde kopma yaşamanızdaki önemli bir faktör. @tnetwork @moderatos değerlerinizi yorumlamak isteyebilir.

Hat değerlerinizde anormal bir durum gözükmüyor. Acaba sorununuz hat kopması değil de PPPoE bağlantısının kesilmesi olabilir mi? İnternetiniz gittiği zaman modeminizin üzerindeki DSL ışığı (genelde internet ışığının solunda yer alır) sabit yanmaya devam ediyor mu? Yoksa önce tamamen sönüp daha sonrasında yanıp sönmeye mi başlıyor? Eğer DSL bağlantınız kesilmiyorsa PPPoE bağlantınız kopuyor olabilir. Evinize gelen ekiplerin yaptığı kontrollere istinaden normalde DSL bağlantınızın kesilmemesi gerekiyor diye düşünüyorum.

+++++++olarak 2,5 3 hafta once altyapıma +10mbbs upload geldı geldıgınden berı doawnload hızım yarı yarıya dusuyor bazen dustukten sonra gerıde duzelmıyor TurkNet onlıne ıslemlere bırkaç kez bıldırmeme ragmen bızlık bır sey yok dendı daha sonrasında acaba modemı refreshlesem duzelır mı dedım refreshleyince düzeliyor
image

image

2farklı modemde denedim sorun aynı sekıl 2side eski bir modem zyxel vmg3312 b-10b ve b10a versiyonu ile modemden kaynaklandıgını dusunmuyorum iç tesisatı kendım değiştirebilir miyim veya kolay değiştirilen bir şey mi?

dsl ışığına bakıcam direk giderken bilmiyorum gidiyor mu internet ışığım kırmızı yanıyor ortalama 3-5dk arasında geri geliyor

Son attığınız ekran görüntülerinde hattınızın dalgalı olmasından kaynaklı hız düşüşü yaşanmış gibi gözüküyor, fakat emin olabilmemiz için hızınız düştüğü zaman modeminizin arayüzünden ekran görüntüsü alıp buraya göndermeniz güzel olur.

Modem değiştirdiğiniz için modemden kaynaklı olma ihtimalinin düşük olduğunu düşünüyorum ama mevcut modemlerinizden farklı bir marka modem deneme şansınız varsa, bir de öyle test etmeniz iyi olabilir (ek olarak upload hızınızın düşmeyip download hızınızın düşüyor olması da modemle alakalı olabilir). Şu ana kadar attığınız ekran görüntüleri ve anlattıklarınız, ya ev içi tesisatınızda ya da DSLAM’den evinize kadar gelen kabloda bir sorun olabileceğini işaret ediyor; ama yine de dediğim gibi, hızınız düştüğü zaman modem arayüzünden bir ekran görüntüsü alıp buraya yollamanız güzel olur tam olarak emin olabilmemiz için.

Ayrıca internetinizde kopma olduğu zaman DSL ışığınızın sönüp sönmediğine da bakmanızı rica ediyorum, kopma sorununun kaynağını da tespit edebiliriz böylece.

image
anlık olarak bu şekil

modemi kapat aç yaptım sonuç bu sekil bir saçmalık yokmu sizce de
+++ olarak modem yenıden acılırken internet ısıgı kırmızı yandı 3,4dk sonra duzeldı benım ınternet kopmamdakı soruna benzıyor bılmıyorum ne anlama veya bır anlama gelıyor mu

Hızınız düştüğünde hat değerlerinizde herhangi bir kötüleşme olmamış gibi gözüküyor. Modeminizle bilgisayarınızın arasında herhangi bir switch vs var mı? Bilgisayarınıza farklı bir kablo ve farklı bir ethernet kartı takıp deneme şansınız var mı?

kabloyu değiştirdim hala 40mb download daha sonra modemi aç kapat yaptım yine düzeldi