İnternet kopmaları

iyi günler 1 ay dan fazla TurkNet kullanıcısıyım internetin yoğun olduğu saatler 480p video bile izleyemiyorum (eski internet sağlayıcımda 24mbps almama rağmen evdeki herkes yayın video film izlese dahi hiç bir sıkıntı olmuyordu 1080p bişeyler izleyebiliyordum) bide internet kopmaları çok oluyor modemin tüm ışıkları yanıyor ama yinede kopma oluyor discordayken discordan düşmüyorum ama csgo da farklı bir sunucuya girmek için sunucudan çıkıp başka bir suncuya geçemiyorum sunucular gözükmüyor bile youtubeyi açtığımda hiç bir video ekranda gözükmüyor bunların hepsi modemin tüm ışıkları yandığında oluyor

Merhabalar Emir bey, kopma sorunları iç tesisattan veya alt yapınızın eski olmasından kaynaklı olabiliyor. Bakır kabloların içerisinde nemden kaynaklı oksitlenme meydana gelebiliyor.

Dilerseniz modeminizin arayüzünde bulunan DSL değerlerinizi yani hat değerlerinizi bizimle paylaşırsanız size bu konuda net bilgi verebilirim veya verebiliriz.

1 Beğeni

ama eski internet sağlayıcımda böyle sorunlar olmuyordu(TurkNet 'e geçince modemide değiştirdim)

1 Beğeni

Tekrardan merhabalar, hat değerlerinizi incelediğim zaman bir sorun gözlemleyemedim CRC hatası dışında. Modeminizi güncelleyip durumu bizimle paylaşmanızı rica ediyorum.

geçen gün de güçlü metin böyle bi konu açmıştım belirtilen güncellemeyi yaptım sonucu eskiye göre daha iyi olduğunu gördüm ben sorunun modem kaynaklı olduğunu çok düşünmüyorum alt komşumda 3 ay önce TurkNet 'e geçti onlarda da belli saatlerde kopma ve donma sorunları oluyormuş

Modemden kaynaklı sorun olma olasılığı olabiliyor. Modeminizde kullanmış olduğunuz yazılımdan kaynaklı sorunlar oluşabiliyor çünkü bu sorun ile karşılaşan kişilerde genelde uygun bir yazılımı yükledikten veya yazılım güncellemesi yaptıktan sonra sorunun düzeldiğini gözlemlediğimi söyleyebilirim. Dilerseniz diğer yazılımları da kullanmanızı yani denemenizi önerebilirim.

Arayüz resmin en altında maviyle karalamışsın orası yazılım ve modemin modeli yazar orayı atar mısın.

@CKLasT bu sürümü sen önermiştin hata(pkts) bu sürüme güncelledikten sonra oldu herhalde esskiden hiç karşılaşmamıştım

İstersen son sürüme güncelleye bilirsin.

Dün destek kaydi acmistim bu konuyla ilgilli 30 dakika önce konuyu network ekibimize iletik geri doneckler dedi onlari beklemelimiyim yoksa guncellemeyi yapmalimiyim