İnternet kesintisi

Gece elektriklerimiz bir süreliğine kesildi, aldırış etmedim ama kalktığımda modemimde DSL ışığının sabitlenmediğini, ve internet ışığının hiç yanmadığını gördüm. Modem arayüzünü kurcaladığımda gözüme takılan ilk şey WAN durumu - Bağlantı Kesildi yazmasıydı. Modemimde bir sorun olduğunu düşünmüyorum ve aynı zamanda kesintinin sebebinin bahsettiğim şey ile alakalı olduğundan da emin değilim ama yine de sorayım, benim yapabileceğim bir şey var mı ve sorun benden mi/modemden mi kaynaklı, çözemedim, yardımcı olabilecek birisi var ise olursanız çok iyi olur.

Merhaba, modeminizi prizden çıkartın ve 10-15 saniye sonra prize tekrardan takın. Umarım sorununuz düzelir çünkü bu sorum bende olduğu zaman böyle çözmüştüm.

Denedim ama maalesef işe yaramadı, arayüzde modem düzgün çalışıyor, wan ise bağlantısı hala kesik gösteriyor, yine de teşekkürler

Modem arayüzünden DSL hat değerlerinizi paylaşır mısınız? Eğer DSL bağlantısı yok ise ankastreden eve kadar olan tesisatınızı kontrol edin. Ev telefonu kullanıyorsanız splitterı çıkarıp direkt modem bağlantısı denemekle başlayabilirsiniz.

Muhtemelen internetin geldiği ankastrede elektrik kesintisi vardır, aynı sorunu bende yasamistim

1 Beğeni

Fiber optik olduğu için DSL bilgileri olmaz.

Muhtemelen öyle. Arıza kaydı açınız. TT ekipleri kontrol eder.

Fiberoptik olduğunu belirtmemiş konu sahibi. DSL ışığı sabitlenmiyor diye de belirtmiş. WANdan dolayı fiber dediyseniz eğer DSL lerde de PPP kullanıcı adı ve şifreyi WAN menüsüne giriyorsunuz.

1 Beğeni