İnternet Kesintisi Sonrası Müşteri Temsilcisiyle Görüştüm, Hat Değerlerim Mahvoldu

12-13 db SNR’de 150mbps atanabilir hıza sahiptim, 102399 sabit hız alıyordum, hat zayıflamam 2.0 db civarlarındaydı. Upload kısmında da 33-34 SNR’lerde max 55mbps atanabilir hızım mevcuttu. Bu sabah evde yokken internet gitmiş, destek kaydı açtım. Hem SNR değerim 2-3’lere düşmüş, hem atanabilir hızım düşmüş hem de 88mbps dslam kilidi konulmuş hattıma. Hat zayıflamam da 4-5’lere çıkmış durumda. Download kısmı da 25’lere düşmüş ve atanabilir hız da 25’lere kadar inmiş. Lütfen bu durumu düzeltin. Destek kaydı hala açık. Müşteri no: 2*****4

Not: Binaya kadar fiber mevcut, santral mesafem 8 metre.

Ek bilgi: 8 db olan temel değere aldığımda atanabilir hız 77mbps hız 70mbps çıkıyor şaka gibi.
Ek bilgi 2: Günde almadığım CRC hatalarını 2 dakika içinde aldım ve SNR 0.1’e düştü.

Merhabalar, geri bildiriminizi okudum. Gün içerisinde oluşturulan 54667190 numaralı kayıt üzerinden çalışma yapılıyor. Bu süre zarfında modeminizi resetlemeyin ve açık tutun. Katkıda bulunmak adına modem değerlerinizi ve kablosuz olarak 20 dakika arayla gerçekleştireceğiniz 3 hız testini kayıt üzerinden paylaşırsanız sevinirim :raising_hand_man:

Merhaba, yeni güncelleme yaptım dedi bana temsilci iyi güzel internetimiz geldi fakat hem teknik bilgilerde hızım 70 gözüküyor, hem de SNR ve zayıflama değerlerim (up/down) aşırı şekilde düşmüş, yapılan işlemi geri alamıyor musunuz acaba artık ne güncellemesiyse yapılan işlem.

Yapılan tanım güncellemesi sonrası kopma ve sinyal probleminiz giderildi. Fakat belirttiğim gibi yaşadığınız sorunların incelenmesi ve işlem yapılması adına testleri paylaşmanız sağlıklı olacaktır :innocent:

fiziksel bağlantıda sorun var demek ki, telekom ya saha dolabında ya da bina ankastresinde bir iş yapmıştır, piyango da sana vurmuştur.

Hocam siteye telekom ekipleri gelmemiş bugün güvenliğe sordum, saha dolabı dediğiniz hangisi bilmiyorum ama bina altında T11 kabininden çıkıp VDSL’e dönüşen tipte internet mevcut evde. Sabah evdeyken hiçbir sıkıntı yoktu.

Binada fiber kablo geliyor, oradan bakırla dairelere gidiyor. Bu şekilde olan bağlantıya FTTB olarak geçiyor. Fiber binada olduğu için sadece ankastredeki bağlantın ve kablolarda sorun olabilir. Yeniden profil düzenlemesi yapılmış.

Değerlerim düzeldi şu an fakat 88mbps dslam kilidi mevcut kaldırabilir misiniz acaba?

Düzeldiğine sevindim. :blush:

Eski değerler: https://i.imgur.com/FbhXbVP.png
Düzelen değerler: https://i.imgur.com/ckIVQFL.png

Ancak DSLAM kilidi konulmuş sanırsam, buradan düzeltebilirseniz sevinirim iyi günler.

DSLAM kilidiniz de kaydınıza istinaden en kısa sürede kaldırılır :innocent:

1 Beğeni

Merhaba, @Devil Modem hat değerlerinizi tekrar kontrol eder misiniz.

Merhaba, değerlerim düzelmiş teşekkür ederim :blush:

Keyifli kullanımlar :blue_heart: