İnternet kabloları

Merhabalar, bağlantı doğru mu? Bakabilir misiniz?

1- yak konnektör ile izole edin.
2- sadece hattın bağlı olduğu kabloyu kullanmayı tercih edin.

Hocam Merhaba,

  • Bağlantı doğru mu peki?
  • Bu bağlantının tersini de yaptım dsl yanmadı. Sorun altyapı çalışması olduğunu öğrendim. Ancak bağlantıyla oynadıktan sonra doğru bağlantı halini unuttum.
  • 8li kablo bağlantısına dokunmadim yani onlar için sormuyorum. 8li kabloya bağladigim ikili kablo bağlantısını soruyorum Hocam.( İsimleri bilmediğin için ikili 8li kablo dedim artık adları ne ise)

Mahsum Bey, merhaba. Cat6 kablo ve telefon kablosunu demek istiyorsunuz galiba. Doğru bağlantı şeklinden emin değilseniz. Ankastreye inip hangi renk 2 kablodan sinyal alıyorsanız bakıp anlayabilirsiniz. Aşağıda bağlı olan 2 renk kabloya göre evinizde bağlantı yapabilirsiniz. Sadece sinyal aldığınız 2 kabloyu bağlamanızı tavsiye ederim. Bağlantıyı yaptıktan sonra elektrik bandı ile iyice izole edin veya yak konnektör ile bağlantılarınızı sağlamlaştırın. Yak konnektör kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Hocam Merhaba,
Cat 6 kabloyu bu şekilde dört dört elektrikçi yaptı. Daha iyi çeker dedi bende bir şey demedim açıkçası. Ankastre kutusunda da bu şekilde yani renk farkı var. 9 numaralı abone

Kroneye çakılan mavi ve beyaz kablo çıkıyor dairenize. Yani yukarıda modeminizin yanında maviyi maviye, beyazı beyaza bağlarsanız bile yeterli olacaktır. 2 den fazla kablo bir araya gelince daha iyi çeker diye bir bilgi, yanlış bilgidir malesef.

2 Beğeni

*Onu elektrikçi yaptı ama sorun olmaz sanırım ondan. Evet sizin söylediğiniz gibi daha iyi cekmeyebilir ancak düşürmez de sanırım.
*Maviye maviye beyazı da beyaza dediniz ama telefon kablosunda mavi de beyaz da yok turuncu ve sarı var sadece bu nasıl olacak.

  • Kroneye çakılan kablo mavi kablo fotoğrafta gözüken dortlerden mavi, Beyaz kablo da turuncu renkli sanırım.

Krone Modülünde Mavi ve Beyaz kablo var. Dairenizde kısa devre yaparak bağlamışsınız.

Gereksiz uçları yan keski vasıtası ile kesip aşağıdaki renklere göre bağlamanızı tavsiye ederim.
Beyaz kablolara dikkat edin. Turuncu çizgili beyaz ile karıştırmayın.

MAVİ = TURUNCU
BEYAZ = SARI

Sinyal Halen Gelmiyor İse tam tersi.

MAVİ = SARI
BEYAZ = TURUNCU

cat6

Kabloyun ucunu tamamen keserek bu şekilde kablolarda mavi beyazı ayırabilirsiniz.

Merhaba, arkadaşlar gerekli açıklamayı yapmış ve ek bir bilgi söyleyeyim: Bu standartta Turuncu Beyaz, Turuncu, Yeşil Beyaz, Yeşil renkler data iletimi için, Mavi ve Mavi Beyaz renkler telefon iletişimi için Kahverengi Beyaz ve Kahverengi renkler ise yedek olarak kullanılır. Ankastrenize Turuncu Beyaz, Turuncu veya Yeşil Beyaz, Yeşil olarak girin. Diğer renkler de bağlantıyı sağlar ama Global standartta kullanım amaçları bu şekildedir.

1 Beğeni

Beyaz mavi kabloya rj pensesiyle rj11 uç çakarsanız daha sağlıklı olabilir.

1 Beğeni

Sarı turuncu kablonuza aşağıdan gelen Mavi ve beyaz kabloyu bağlamanız yeterli. Yönleri fark etmiyor. Bağlantı için elektrikçiden boncuk klemens (yak konnektör) alabilirsiniz. Bağlantıların gevşek olmaması yeterlidir.

İnternette, elektrik muhabbeti gibi artı eksi yok diyorsunuz yani

Bu bağlantıda yok. Doğru kabloları modeme gelen kablolar ile birbirine değmeyecek şekilde bağlamak yeterlidir.

Anladım teşekkür ederim Hocam :pray:

1 Beğeni

Kroneden gelen mavi beyaz kabloları diğerlerden ayırıp bağladınız mı modeme giden sarı ve turuncu kablolara ?

Merhaba Hocam,
Kroneden gelen kabloları modeme kadar elektrikçi arkadaşlar ayarladı. Modeme de bağladılar internette gelmişti. İşte altyapı çalışması var şuan ben rahat durmayıp altyapı çalışmasından haberim olmadığı için ben bağlantıları çıkardım sonra sarı mı turuncu mu unuttum. Onun için sormuştum. Bakalım altyapı çalışması bitince olaylar nasıl şekillenecek belli olacak.

Aşagıdan bakarsın hangi iki renk çakılıysa o uçları deneyerek modem arayüzüne bakarak hat degerlerine internetini bakarsın emin oluncada ilaveyi kaldırıp direk uca rj 11çakıp modeme takarsın.
Sanıyorum Cat 6 kaplon uzun dogru iki kaplo uçunu bulunca ucuna rj11 çak basittir.modeme tak en saglıklısı öyle olur.
Kaplon uzun oldugunundüşünerek işleve olan yak konnektör yapmadan kaplonun ucuna rj11
Yanılmıyorsam elektrikçi işin kolayına kaçmış.

Benim ilk baglantıyı yapan işbilmez lerde baglantı olsunda paralel iş hat zayıflamasıymış internet geldimi geldi gerisini boş ver diyerek yaptılar.rezil bir bağlantı yapıp gittiler.senin baglantılar benim baglantıdan daha iyi :relaxed:iş bana kalmıştı.bu temizlenmiş hali ,

1 Beğeni

Bunu daha da temizleyebilirsiniz. Orada ki eki data prizinin içine saklayabilirsiniz. Bant ile kapattığınız kısımlar boş ise kabloyu oradan geçirin boş değil ise prizi söküp o soketlerden birini sökün kabloyu içinden geçirin :hugs:

1 Beğeni

:+1:kanalın içine almıştım.çocuklar oldugu için.şimdiki hali daha derli toplu.Teşekkür ederim.

1 Beğeni