İnternet hızımın çok fazla düşmesi! Verdiğim paraya üzülmeye başladım

Selam dostlar. İnternetimde ki bu gereksiz hızın düşüşü bu aralar kafama çok takılmaya başladı. Acaba benden habersiz portumu değiştirdiler ondan mı düştü yada başka bir şey mi oldu bir fikrim yok. İlk 2 ay çok memnundum indirme hızından ama şuan verdiğim paraya üzülmeye başlıyorum. İlk fotoğraf ilk 2 ay kullandığım internet hızım

Buda ilk 2 aydan sonra kullandığım internet hızım

Merhaba hattınızın kasıtlı düşürülmesi gibi bir durum söz konusu olamaz hat değerlerinize baktığımda hat zayıflamanız çok fazla artmış ve upload SNR değeriniz yarı seviyeye düşmüş isterseniz arıza kaydı açarak iç tesisatınızı kontrol ettirebilirsiniz büyük ihtimal sorununuz çözülecektir.

2 Beğeni

İç tesisatı değiştirmek elhamlı bir iş mi? Bu ankastreden çekilen kablo sigorta kutusunun oradan mı geçiyor genelde? Ben değiştirmek istesem ankastreden daireme kadar (2.kat) kabloyu bir sustanın ucuna bağlayıp çekebilir miyim?

Bu arada snr değerim sadece yükleme hızında değişiklik göstermiş. İndirme hızında snr değeri aynı hatta 1 tık daha iyileşmiş hat zayıflamam.

Hayır iyileşmemiş hat zayıflaması ne kadar az olursa o kadar iyi download kısmında hat zayıflaması 1 DB artmış upload kısmındaki baya artmış tavsiyem ankastreye erişiminiz varsa kısa bir kablo ile modemi direk ankastreye bağlayarak hat ölçümü yapabilirsiniz böylece iç tesisatta mi lokal kabloda mı zayıflama olduğunu anlarsınız. İç tesisatta sorun varsa kablonun kaliteli bir Cat6 kablo ile değişmesi gerekiyor teknik bilgiye sahipseniz kendiniz de yapabilirsiniz yok ben pek anlamıyorum o işlerden derseniz mahallenizdeki elektrikçinizden destek alabilirsiniz. Bu arada iç tesisat değişikliği yaptığınızda tavsiyem yeni çektiğiniz kablo mümkün olduğunca elektrik tesisatıdan uzak olsun elektrik tesisatına yakın olması hatta parazit yaratır buda hat zayıflamasının artmasına sebep olur. Başka şansım yok mecburen elektrik tesisatına yakın olacak derseniz de bunun için f/UTP Cat6 almanız daha iyi olacaktır almanızı tavsiye ettiğim kablo markaları nexans halogen free f/UTP yada reçber SL400 f/UTP umarım yardımcı olabilmişimdir :relaxed: