İnternet Hızım Çok Düştü

Arkadaşlar merhaba, kuzenim interneti ile ilgili büyük bir sorun yaşıyor yardımcı olursanız sevinirim. 35Mbps internet kullanırken hatta o sırada dc üzerinden konuşuyorduk hızı 3Mbps ye düştü ve ping 80 e kadar çıktı. Modemi kapatıp açtık, resetledik, ethernet kablosu değiştirdi ancak sorun değişmedi. Hat değerleri ve TurkNet teknik bilgiler kısmında 35 alabildiği gözüküyor ancak hızı çok düşük. Ve sınava girecek şu sıralar. Destek kaydı açmış ancak gelen cevapta modem ayarları ile ilgili bir kaç şey söylenmiş bunları değiştirip 3 kez hız testi yapıp tekrar yollanacakmış. Yani cevabı anlamış değiliz. Yardımcı olursanız sevinirim.
Destek Numarası: 44669425


Bu olay olmadan önce de (yani dün) Modem hat değerlerindeki Downstream>Max Rate> 72600Kbps idi.

up!(karakter sınırı)

Merhaba, önceki değerleriniz de varsa paylaşın. Şu an yorumumu görselde ki hat değerine göre yapacağım.
72mb gibi max kapasite de bu kadar zayıflama ve zayıflama farkı olamaz ve SNR 28mb değer de bu kadar düşük çıkamaz. İç hattınızda ki ankastre kablonuzu ve bağlantınız kontrol ettirin gerekirse yenileyin YAK1 ile ve ek, dsl prizi, splitter kullanmayın/yenileyin YAK1 ile.

1 Beğeni

Bu sorun olmadan önceki Hat Değerleri.
@TworA

2 değer de zayıflamanız var ama önceki değerin de SNR zayıflaması yok fakat, dediğim kontrollerin yapılması gerekiyor eğer iç hatta problem yoksa Temsilciye " Dış hattımın kontrolü için Telekom ekiplerine arıza kaydı talep etmelerini rica edin."

1 Beğeni

Kablosuz teste de sonuç aynı mı? Fast üzerinden bir hız testi yapabilir mi?

Sonuç hala değişmedi. Durup dururken altyapı 72Mbps karşılıyorken 30Mbps ye düştü. ve hala 26Mbps hız almaya devam ediyor. Ping değeri de yüksek seviyede devam ediyor.