İnternet hizi

Merhaba

Uzun yıllardır memnuniyetle kullanmakta olduğumuz 16 Mbit DSL internet hattı müşteriniz olarak son 2-3 aydır karşılaştığımız internet hızı sorununu sizinle paylaşmak istiyorum. Genellikle 13 Mbit hız alırken, son aylarda hızımızın düşmesi gibi garip bir yavaşlama yaşamaktayız.

Sorunun başlangıcı yaklaşık 2 ay önceye dayanıyor. O dönemde yaptığımız arıza kaydı sonrası birkaç hafta boyunca hızımız normale dönmüş gibi görünse de son bir aydır tekrar 2 Mbit’nin altına düştüğünü gözlemliyoruz. Bir kez daha arıza kaydı oluşturduğumuzda, Telekom ekibi splitterı çıkarıp direkt olarak bağladığında hızımız 13 Mbit’e çıkıyor gibi görünse de, ertesi gün tekrar 2 Mbit’nin altına düşüyor. Yani sorun giderildi bildirimi yapılıyor, ancak ertesi gün sorun tekrar devam ediyor.

Son iki gündür kendim yeni bir VDSL splitter takmaya çalışıyorum, ancak bu girişim sonuç vermiyor. Rj11 kablosunu doğrudan modeme bağladığımda hızın 13 Mbit’in üstüne çıktığını gözlemliyorum, ancak 2-3 saat sonra tekrar hızın maksimum 2 Mbit’ye düştüğünü görüyorum.

Bu durumun sebebini anlayamadık ve sorunun kalıcı olarak çözülmesi için ne yapmamız gerektiğini bilmiyoruz. Aşağıda hızlı ve yavaş durumları için DSL değerlerini ekliyorum:

YAVAS

HIZLI

Değişik bir olay neden olduğunu anlayamadım hız tanımı olarak 2 mbps falan mı atılmış diyeceğimde o zaman tt ekipleri geldiğinde 13’e çıkmazdı. @Drahmizm

1 Beğeni

Selamlar @Sundan, rica etsem forum profilinize müşteri numaranızı ekler misiniz? Ek olarak hat değerlerinizi @tnetwork @moderators yorumlamak isteyebilir.

Modemin yanında çıkanlar haricinde splitter alıp kullanmanızı tavsiye etmiyorum çünkü dışarıda satılan splitterların büyük çoğunluğu arızalı oluyor. Ev telefonunuz yoksa splitter kullanmamak en doğru seçenektir.

ADSL aboneliklerde upload bağlantı hızı azalmaz, splittersız bu şekilde oluyorsa hattınızda bir sorun var.

Evet Splitteri direkt baglasamda sonuc ayni oluyor. Tekrar Ariza kaydi yaptirmam gerekecek.

Selamlar, Müsteri No Profilime ekledim

Sizin için 69102220 numaralı kaydı oluşturdum. Bu kayıt içerisine 15 dakika ara ile kablolu olarak gerçekleştireceğiniz hız testi sonuçlarınızın ekran görüntüsünü iletmenizi rica ediyorum.

Üçüncü defa gelen Telekom elemanı sorunu çözdü. Evin önündeki direkte bulunan kablo bağlantısını sağlamlaştırınca hattım son üç günden beri 10 Mbps üzeri olarak çalışıyor. Hattın bir hızlı, bir yavaş çalışmasının, yoldan geçen araçların kabloya temasından kaynaklandığını tahmin ediyorum. Yardiminiz icin tesekkürler.

Bu konu 31 saat sonra otomatik olarak açıldı.