İnternet Hız ve Bağlantı Problemi

Merhabalar,

Yaklaşık 1 aydır internet hattımda ara ara bağlantı kopması ve düşük hız sorunlarıyla karşılaşıyorum. Bu süre boyunca günde ortalama 3-10 arası bağlantı kopmasıyla karşılaştım. Geçenlerde kontrol için gelen ekip evimin önündeki bağlantı kutusuna gelen kablodaki değerlerin normal olduğunu belirtti. Buna karşılık modeme gelen upload hızında problem olduğunu, problemin evdeki tesisattan kaynaklandığını belirttiler.

Şu an kullandığım paket hızı 24 mbps, buna karşılık aldığım download hız değeri 17 mbps. Eskiden 22’nin altına düşmüyordu. 6 mpps olması gereken upload değeri ise 4-4,5 mbps arasında değişiyor. Farklı bir modemle denediğimde ise download hızı yine aynı, upload hızı ise 5,1 mbps olarak çıktı.

Şu an hattıma ait değerler aşağıdaki gibi. Burada line rate, actual net data rate ve attainable net data rate değerleri ne anlama geliyor? Attainable net data rate altyapımın izin verdiği maksimum değer, actual net data rate ise şu an elde ettiğim maksimum değerler diye anlıyorum.

Line rate benim modemime gelen değer mi yoksa evin önündeki kutuya gelen değer midir? Normalde benim paketim 24 mbps, buradaki değer ise bunun altında. Acaba bağlantı problemim var diye hızımımı düşürdüler, yoksa direkt kutuya gelen değer mi bu kadar?

Bir de genel olarak bu şekilde ara ara bağlantının kopması ve hız problemlerinin sebepleri ne olabilir? Daha önce de benzer bir problem yaşamıştım, o zaman da problemin evdeki tesisattan kaynaklandığını söylemişlerdi. Tesisatı yeniledim, bir şey çözülmedi. En son direkten kutuya gelen kabloyu değiştirip problemi çözmüşlerdi.

Merhaba, @emre41
Hat zayıflaman fazla olduğu için kabloların sorun oluyordur.
Total attenuation : hat zayıflaması ne kadar yüksek o kadar hız düşer. O sayıyı düşürmeniz gerekiyor.

Resimdeki değerlerine baktığımda 24 mbps alabilmeniz gerekiyor çünkü snr değeri yüksek görünüyor.

Bence bir profil güncellemesi isteyin.