TurkNet e yeni geçtik fakaf internet hızımız düşük çıktı yardımcı olursanız seviniriz iyi çalışmalar
Selamlar @safir, forum profilinizde müşteri numaranız bulunmuyor. Ekledikten sonra bilgi verirseniz sevinirim.
Müşteri numarasını ekledim kontrol edermisiniz
Hat kapasiteniz 52 mbps. Bu hız üzerinden modeminize 41 mbps hız ulaşıyor. Bakır altyapı üzerinden hizmet alıyorsunuz. Bu sebeple %30 kayıp olağan kabul edilir. Hız testi yaparken kablolu olarak bağlantı kurmaya, arka planda hiçbir cihazın bağlı olmamasına, VPN’in kapalı olmasına, hız testi yapılan cihazda arka plandaki tüm programların kapatılmasına dikkat edilmeli.
Alt yapının 100 mbps desteklediğini söylediler geçiş yapmadan önce türktelekomu kullanırken hız testinde 58 mbps hız alıyorduk ve siz türktelekomla aynı alt yapıyı kullanıyorsunuz nasıl oluyor da hız testinde 20 mbps in altında hız sonucu çıkıyor bu durum bizi çok rahatsız etti TurkNet e geçmemiz yanlış bir karar oldu diye düşünüyorum bu konuyla ilgili bir çalışmamı yapıyorsunuz bilmiyorum fakat bize geçerli bir açıklama yaparsanız seviniriz iyi çalışmalar
Tekrar selamlar, hız testi yaparken yukarıda belirttiğim maddelere dikkat ediyor musunuz acaba?
Altyapı sorgulamasında çıkan hızın garantisi yok,tahmini,çoğu güncel değil ve zaten dsl olduğu için araya bir sürü sorun giriyor.
Siz destek kaydı açarak TT ekibi isteyerek binanızda 100 alan var mı diye sorabilirsiniz,direkt kutudan ölçüm yaptırarak portların maksimum ne kadar desteklediğini öğrenebilirsiniz.
Örnek veriyorum 50 lik porta bağlısınızdır,100 destekleyen port vardır ona geçirirler.
Eğer binanızda hiç kimse 100 alamıyor bilgisi alırsanız yapacak bir şey yok.
Bağlı olduğunuz portun maks kapasitesi ve hat kalitesini modem arayüzünden dsl istatistikleri gibi bir bölümden görebilirsiniz.
Ayrıca kimden hizmet alırsanız alın size aynı kablodan aynı altyapıdan bağlantı verecek.Yani durduk yere şuna geçince tak diye 100 mbps alacağım diye bir olay malesef yok.
Hız testinde bu kadar ping ve jitter çıkması kablolu halde çok ilginç.Başka birisi ya arkada interneti kullanıyor ya da wifidesiniz ve modemden uzaksınız.Kablosuz kullansanız bile en azından test yaparken modemin dibinde ve başka kimsenin internete bağlı olmadığından emin olup test yapın.
Tek çözüm var tüm bu sorunların.O da eve kadar fiber.
Söylediğiniz şekilde hız testi yaptık zaten sonuç aynı bağlı hiçbir cihaz işlem yapmıyorken testi yaptık
Modem hat değerlerine bakabilir misin.
alt yapı sorgulaması altaki kare olan bölümü resim çeker misin.
Bakın tekrar hız testi yapıldı sorunu söylüyorum size ama siz yardımcı olmak yerine fiber den bahsediyorsunuz telekomu kullanırken de dsl kullanıyorduk ve bu arada şuan turknette de dsl kullanıyoruz sorun turknette bu açık ve net belli hız testi sonucuna bakın.
Modem arayüzüne giriş yaparak dsl istatistikleri gibi bir bölümden hat kalitesini ve modeme ne kadar hız geldiğini görebilirsiniz hocam.Buraya da o bölümün ekran görüntüsünü atarsanız yardımcı olurlar.