İnternet benim için kullanılamaz hale geldi . Delay sorunu

Herkese merhabalar . Yaklaşık 2 haftadır bu problemi yaşamaktayım ve internet benim için kullanılamaz hale geldi . 1 kere TürkTelekom saha ekipleri geldi , TurkNet’e düzinelerce destek kaydı oluşturuldu ama iki tarafta herhangi bir problem olmadığını söyledi . Online oyunlarda gecikme sorunu yaşıyorum . Ping , Upload , Download vs değerleri normal fakat delay sorunu bana hiçbir şekilde online oyun oynatmıyor . Ayrıyeten wifi bağlı diğer cihazlarımda da zaman zaman internette kopme ve hız sorunu yaşıyorum . Yani sadece ethernet bağlantısı ile masaüstü pc’de oynadığım oyunlarda geçerli değil bu . Bu konulara fazlasıyla hakim olmadığım için çözüm yolu da bulamadım . Mesela discordda konusurken karşı taraf konusunca sinyal yeşil gözüküyor ama ben konusurken sinyal kırmızı gözüküyor ve sesim karşı tarafa kesik kesik gidiyor ama ben karşı tarafı net duyabiliyorum . TurkNet’e ve SpeedTest’e ait verilerimi paylaşıyorum .SpeedTest’te ki indirme gecikmesi 600-700 lere vuruyor geri 60 lara düşüyor . Oyunlarda ping sorunu gözükmüyor ( 40-50-60 ms ) ama bazı testlerde ping çok dalgalanıyor . Bu arada modem ve gpon yeni değişti , yeni ethernet kablosu alındı ama sorun devam etmekte . Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum şimdiden teşekkür ederim .


Dnsyi değiştirdin mi? Değiştirmediysen denetim masası ağ paylaşımdsn ethernet de dahil dnsleri 1.1.1.1 ile 1.0.0.1 yap ip adresini bak ağ yerinde yazar o da elle ip adresi gir. 192.168.x.1-254 x olan yer vdslde 1 iken fiberde bilmiyorum.

Denemedim fakat DNS’le alakalı olduğunu zannetmiyorum ama eve geçince deneyeceğim teşekkür ederim . Daha farkı bi çözüm yolu var mı acaba ?

Denemekten zarar gelmez bende dns girmediğim zaman siteler bazen yavaş açılırdı ttdeyken… Normal akışkan internet için dns girmek çok yararlıdır.

1 Beğeni

Merhaba Ygzrkc, hoş geldin!
Kısaca; kablolu ile hız sorununuz yok fakat ping sorunu oluyor. Şunları deneyin:

  • Sorun yaşadığınız siteye “Tracert” testi yapın ve sonuçları Temsilci ile ve bu konudan paylaşın…
  • DNS, VPN kullanın.
  • Temsilciye " Ağ lokasyonumun güncellenmesini talep ediyorum" diye belirtin.
  • FİBER hattınız da ek var mı?

Merhaba test sonuçlarınıza baktığımda upload değerlerinizde bir sorun var upload değeriniz düşük kalmış upload testlerinizi farklı sitelerden yaparak bir daha paylaşırmısınız.

1 Beğeni

Tracert testi nasıl yapılır bilmiyorum
Temsicilere 50 tane kayıt oluşturdum ama bir daha oluşturup bahsettiğiniz güncelleme talebinde bulunayım
Hayır ek yok

1 Beğeni


İki tane dengesiz sonuç çıktı hocam

Upload hızınız da sorun var isterseniz TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinden kayıt açın açtınız kaydın numarasını ve abone numaranızı bana özelden gönderin yetkili ekiplere öncelik olarak bildirelim.

Özelden bilgileri yolladım hocam

Jitter sorunu bende de oluyor özellikle akşam yoğun saatlerde 20:00 ile 00:00 arası kullanımın en yoğun olduğu zaman diliminde internet sinyalinde sürekli dalgalanmalar aynı senin gibi delay problemi yaşıyorum. Oyunlarda ping sabit durmuyor. Şuan TurkNet kullanmıyorum ama gigafiber altyapısı aktif oldu TurkNet ekibi kuruluma gelirse gigafibere geçiyorum bugün itibari ile, beklemedeyim :smiley:

İşin ilginç tarafı bende Ping problemi yok delay problemi var :slight_smile:

Neyse bugün itibari ile gigafibere geçtim rahatladım :smiley: ne delay var ne ping sorunu 850 900 mbit download 930 940 civarı da upload alıyorum.

2 Beğeni

hayırlı olsun umarım bizlerede gelir

2 Beğeni

Merhabalar, konu içerisinde paylaşılan tüm tavsiyeleri uyguladınız mı? Probleminiz devam ediyor mu? :raising_hand_man:

Merhabalar . Evet hala problem devam etmekte maalesef …

Rica etsem son oluşturulan destek kaydınızın numarasını benimle paylaşır mısınız? :wave:

54630658

Kaydı inceledim. Ekipler sizinle iletişime geçmeyi denemiş fakat ulaşamamış. Hattınızın kontrol edilmesi adına yerel sağlayıcı saha ekipleri yönlendirildi. Problemin devam etmesi durumunda cihaz değişimi de yapılabilir. Kaydı takip ediyorum :handshake:

Ağ lokasyon güncellemesi tam olarak ne oluyor