İkincil İnternet Bağlanabilir mi?

Merhaba herkese, yeni TurkNet 75mps VDSL müşterisiyim. Başvurum henüz aktivasyon aşamasında. Evimizde halihazirda Türk Telekom hizmeti alıyoruz ancak 8 Mayıs’a kadar bölgesel arıza kaynaklı internet kesintisi yaşanacağı söylendi. Bu çok uzun bir süre. Bu yüzden ne yapabilirim diye düşünürken TurkNet 'i denemeye karar verdim denemekten zarar gelmez diyerek. Aboneliğimi internet sitesinde oluştururken internet yok seçeneğini seçtim çünkü diğer seçenek bir operatörden diğerine geçiş seçeneğiydi ancak bunu istemiyordum çünkü taahhüt cayma bedeli fazla gelmişti her ne kadar TurkNet bir kısmını karşılasa da. Evde hazır bulunan Türk Telekom internet aboneliği benim adıma olmadığından TurkNet abonelik başvurusunu kendi adımla yapabildim böylece. Yani sonuç olarak evde 2 modemli internet bağlantısı olması gerekecek. Bunu teknik ekiple konuştuk. Boş port olması gerektiğini söylediler ve internetteki tüm sitelerde var olarak gözüküyor. Türk Telekom önce bakıcak onaylayacak sonra TurkNet ekipleri gelecek dediler. Türk Telekom port u işaretleyecek sanırım öyle anladım. TurkNet ise gerekli teknik işlemleri yapicak modem kurulumu dışında santralden hat çekme vs umarım gerekli şeyler yapılır. Bir de bu süreçte modem verilmediğini öğrendim.Modem olarak bunu düşünüyorum: https://www.hepsiburada.com/keenetic-extra-dsl-ac1200-4x5dbi-cloud-vpn-wpa3-amplifier-usb-4xfe-vdsl2adsl2-fiber-mesh-wifi-modem-router-p-HBV00000MI5NL?magaza=OVY&url_src=and-product-detail . Soru işaretlerini silmek adına cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Merhaba, İstediğiniz firmaya kaydolsanız bile hertürlü TT alt yapısından hizmet alacağınız için yine bölgesel arızası yaşanacaktır.

Başka bir alt yapınız mevcutsa bilemem.

Müşteri hizmetleri ile konuşurken henüz abone olmamışken bu konuyu sordum ve bir sorun olmadığı söylendi bana.

Size kalmış kurulum ekibi gelip dediğiniz şekilde kurulum yapacaklardır.
Keenetıc güzel modeldir.

Yani bu sorunun ben de tahmin edebileceğini tahmin ediyordum ancak gerçekten başka çarem kalmadı. 29 Marttan bu yana internet yok ve 8 Mayısta bitebileceği söylendi. Deprem bölgesinde de olduğumuzdan aciliyet gerekiyordu. Denemek istedim. Sağolsunlar Turknetin taahhütsüz deneme özelliği mevcut. Türk Telekom yetkilileri herhangi bir internet kurulumu vs yapılamazsa zaten TurkNet yetkilileri gelemeyecek ve beni bilgilendirirler diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Ondan önce modemi alsanız daha iyi olacaktır. Kurulumu modeme yapacaklardır.

Haklısınız ancak kontroller tam netleşmeden almam doğru mu?

1 Beğeni

Merhaba bölgeniz hakkında net bilgi sahibi değilim. Süreciniz tam anlamıyla doğru yeni internet olarak başvurunuzu iletin. TT dış bağlantıyı tamamlarsa evde kurulum için TurkNet ekibi gelecektir. Tamamlayamazsa zaten sizlere arama sağlanır. Modemi bence şimdi almayın eğer bağlantı sağlanırsa ekip geldiğinde test modemiyle hattı aktif eder daha sonra modem alırsınız tek yapmanız gereken kullanıcı adı şifre tanımlamak.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim :pray:, ekip test modemi getirip hattı aktif edecekse benim için en iyi senaryo diyebilirim. Bağlantı sağlandıktan sonra test modemiyle hat aktif edildikten sonra yeni modem alana kadar olan süreç içinde ilk 1 ay deneme süresi azalacaktır diye düşünüyorum. Tek isteğim modemimin geç gelmemesi olacaktır.

1 Beğeni

Gelen kurulum ekipleride modem satıyor gelen ekiptende bilgi alabilirsiniz. Rica ederim

1 Beğeni