Merhaba arkadaşlar,
Şu an aktif olarak TTNET (VDSL) abonesiyim ve yeni olarak TurkNet aboneliği başlattım. Evimdeki altyapı VDSL ve maksimum 75 Mbps destekliyor. Her iki hattı aynı anda kullanmak istiyorum. Hem kablolu hem de Wi-Fi ile stabil ve sorunsuz bir bağlantı hedefliyorum.
Elimdeki cihazlar:
Keenetic Carrier (şu an TTNET bu modemle bağlı)
Zyxel VMG3625-T50B
Vodafone H300S
Kurmak istediğim yapı şu:
- İki internet servis sağlayıcı hattını tek noktada birleştirerek yük dengelemesi (load balancing) veya failover (yedek bağlantı) kullanmak istiyorum.
- Aynı anda hem Wi-Fi hem Ethernet üzerinden kullanmak istiyorum.
- Banka, e-Devlet gibi uygulamalarda IP çakışması, SMS doğrulama ya da erişim sorunları yaşamak istemiyorum.
- Mümkünse tek bir cihazla (router/modem/router+Wi-Fi) bu işlemi çözmek istiyorum. Masada kablo ve cihaz kalabalığı istemiyorum.
- Ama gerekirse 2 modem + router da olur, yeter ki stabil çalışsın.
Sorum:
- Bu yapıda elimdeki cihazlarla neler yapabilirim?
- Ek bir cihaz alacaksam, hangi modeli önerirsiniz? (TP-Link ER605, ER706W veya Keenetic Extra DSL gibi.)
- Modemleri mi router’a bağlamalıyım, yoksa biri DSL biri WAN olarak mı kullanılmalı?
- Çift internetli yapının internette gezinme, oyun, IP sabitliği, bankacılık ve güvenlik açısından bir sıkıntısı olur mu?
Bu konuda deneyimi olanlardan ve teknik olarak yardımcı olabilecek arkadaşlardan öneri bekliyorum. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.