Hızımı yükseltme talebimden sonra Hız profilim düşürüldü

Eskiden Asus DSL-AC51 modemi kullanıyordum şimdi de Zyxel modeme geçtim. Asus modemimde hat zayıflama değerleri 8-9 dB arasında idi. Zyxel modemimde de aynı kablo üzerinden 20 dB alıyorum. Aşağıda da yeni hat değerlerimi atıyorum.

image

Normalde Nms Hız Profilim VDSL2_100M_8192’idi ve 70mbps download alıyordum.

Bu hızı arttırılmasını 46301924 destek kaydı ile bildirdim.Ardından ise:

Türk Telekom Sisteminden Gelen Durum Güncellemesi ile birlikte hız profilim VDSL2_79M_8192 oldu. Ne mevcut download hızım arttırıldı aksine hız profilim düşürüldü. Yardımcı olursanız sevinirim

Ben olayı tam olarak kavrayamadım o yüzden sorununuzu detaylıca tekrardan açıklamanızı rica edeceğim. Şimdi sizin hız profiliniz 100/8’den 70/8’e mi düşürüldü yoksa siz 70/8’den 100/8’e yükseltmek istediniz de, TT mi bunu 70/8’e düşürdü? Ben değerlerinizde bir farklılık sezemedim zira.

Hızım 100 profilindeydi ama hızım mevcut hız 70mbps, Hat değerleri sağlıklı olduğundan yükseltme talep ettim. Arıza kaydından sonra da Hız profili 79 yapıldı ve halen hızım aynı. Sonuç olarak hem hızım aynı hem de hız profilim düşürülmüş oldu.

100 profilin de 70 mevcut hız ile buluşuyordu hattın üstelik SNR değeriniz yetmesine rağmen ve sonra mevcut hızınızı 100’e yükseltmeyi talep ettiniz, profil 79’a takılmış yani DSLAM kiliti oluyor. Temsilciye" DSLAM kilidimin kaldırılmasını ve mevcut hızımın 100mb’e yükseltilmesini talep ediyorum." diye belirtin.


Zayıflamanız 20dB hatta 37dB gördüm ama OİM değerleri yanıltıcı geliyor bana veya abartılı neyse 20dB ile bu tarz sorunlar yaşabilirsiniz fakat bu sefer de modem harici bir değişim olmadığını söylüyorsunuz. Peki, tesadüf olabilir mi ( modem değişimi yaparken o gün içerisinde ankastre işlemi farklı işlemler yapılmış olabilir mi)veya modeminizin değişimi esnasına kablonuzun ek yeri varsa oynamış veya rj11 soketiniz hasar görmüş v.b olabilir mi? Asus ile aldığınız değerleri paylaşır mısınız?

Yani bence de hiçbir şey olmadıysa da bir şeyler olmuş ve hat değerleri ciddi anlamda negatif yönde bir değişime uğramış. Zaten bu hat zayıflamasıyla FEC ve CRC hatası bol bir internet kullanımı olacaktır diye düşünüyorum, tabii yine de her şey şans işi neticede ama ben şahsen bu hat zayıflaması değerleriyle, 70 Mbps bile kullanmazdım ve 50’de kalırdım direkt.

Cihazları ard arda taktım çıkardım aynı hat üzerinde farklı SNR değerleri aldım. Zyxel 20 dB, Asus ise 9dB.

Asus’da firmwareden kaynaklı bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum ama bu başka bir konu. Şuan TT’nin saçmalıkları yüzünden uğraşıyorum.

Değerleri paylaşmanız, bizlere yardımcı olacaktır.


üstteki asus modeme ait aynı hattan gelen hat değeri.

Zyxel olan
image

1 Beğeni

Hızınız, 2 modemde de 70’i geçmiyor. SNR değeriniz eğer ki 20 dB olsaydı 100mb rahat alırdınız fakat 20dB olduğu halde 70 ve tam tersi 8dB’de 70 oluyor yani asıl değeriniz Asus modeminizde bellidir. çünkü: Asus eğer SNR 10 ve üstü göstermesine rağmen 70mb takılı kalsaydı o zaman bir hız sorununuz olduğunu ve modemsel bir durum olmadığından emin olurduk. Farklı marka/model bir modem kullanırsanız o değerlere de bakabiliriz.

1 Beğeni

Elimde bu iki modem dışında modem bulunmamakta. Teknik ekip ankastreden daireme olan kabloyu kontrol edip direkt ankastreden sinyal değerlerine de bakacağız durumu böyle çözeceğiz gibi gözüküyor.