Hızım yerlerde

Aynı konumdan WiFi ile aldığım hızlar 20 25 mbpslerdi şimdi 0.90 felan jitter 500’lerde çıkıyor. Modemin dibine gidiyorum Wi-Fi dan bir şey indirmeye çalışıyorum 1 saatte inmiyor.

Çözün lütfen.

43370468

Kablolu testte sorun olup olmaması beni ilgilendirmiyor hocam TurkNet tutturmuş bir kablolu test diye. Gelip benim Mac laptopuma LAN girişi taksınlar o zaman kablolu test yapabileyim :slight_smile:

Benim sorunum şu an oturduğum koltukta 3-4 gün öncesine kadar 20mbit hız alırken şimdi aynı koltuk, aynı mesafe 0.90’larda alıyorum hız.

Şimdi gelip türk.net senin modemini mi düzeltsin. Destek merkezi birde bunlarla uğraşıyor. Modemine 35 mbps ulaşıyor eğer wifi de alamazsan bu hızı gidip daha iyi bir modem alabilirsin.

3 Beğeni

Mac laptopunuz varsa hub’ınız da vardır.

Canım benim zaten birkaç ay önce gittim yeni modem aldım. TurkNet modemden kaynaklı sorun var der gidip alırım eğer yoksa modem ücretimi ödeyeceklerse bunu taahüt ediyorlarsa benim için sorun yok.

Hub vs. kullanmamak için mac kullanıyorum hocam zaten yoksa gidip masaüstü alırım.

Tamamen TurkNet kaynaklı bir sorun bu hocam.

bende ferrari istiyorum

Sorunun türk.net kaynaklı olmadığı hat değerlerinizden belli. Kimse size modem alamaz k.b. yın. Sorun sizden kaynaklı modeme 35 mbps ulaşıyor. O hızı alamıyorsanız sizin sorununuz.

1 Beğeni

iMac’iniz varsa arkada ehternet girişi olması gerekiyor diye biliyorum. Eğer Macbook veya Mac mini’niz varsa zaten hub vardır, çünkü girişlerin hepsi Thunderbolt.

Kablolu test gerekiyor çünkü eğer kabloluda 35Mbps~ alırsanız demek ki modemin değişmesi gerektiğini anlarsınız. Etrafınızda hiç mi laptop kullanan birisi yok? En kötü Amazon’dan Ehternet to USB bir kablo alıp, beğenmediğinizi söyleyerek iade edersiniz

@yusufbayramtr modem ayarlarında sorun var senin. mac veya başka birşey ile alakası yok.
sana 35 mbps down 6,1 mbps up ulaşıyor. Modem ayarlarını yapılandırırsan eğer alttaki değerlere biraz daha yakın değerler alırsın ve ayrıca şöyle bir test yapmanı öneririm bina ankastresine in 1 m lik bir kablo yaptır elektrikçiden direkt olarak ordan ölçüm yap.
eğer aynı değerleri alırsan modem ayarlarını yapılandır kablosuz ayarlarında bir sorun var 2,4 ghz kanal 13 yap 5 gbz i de 32 yap kanalı. kanal genişliğini de modemin maksimum değerlerine al. Normalde eğer down ve up margin değerlerin eşit olsaydı yaklaşık olarak tabi aboneliğine bağlı olarak bu değer değişebilir 10 mbps nin üzerinde bir değer alırdın upload.
Önce kablosuz ayarlarını dediğim gibi yap ve kablosuz snr ayarını düşür. Benim durumum seninki gibi olsaydı şuanda 50 mbps down 10 da upload alırdım çok rahat. Bana da mesela 100 mbps verdiklerini söylüyorlar ama santralden 40 mbps çıkış veriyorlar sana da 90 mbps çıkış sağlamışlar.