Hız, Hat değerleri

Merhabalar, türknetin sitesinde hızımı sorgulattığımda 74mbit e kadar gösteriyordu. Bağlantı yapıldıktan sonra 52-53 mbit down alabildim. Daha fazlasını alamıyor olmamın sebebini merak ettim sadece. Hat değerlerini paylaştım.
Sorun uzaklıkla mı alakalı, yoksa farklı bir şey mi? Ya da yetkililer verilerin hızı arttırabilir mi? Arttırırsa kopmalar vs gibi sorunlar çıkar mı?

Online işlemlerde hangi paketi tanımlamışlar?

Özgür iletişim 75 paketi tanımlandı.

Bu şekilde.

Screenshot_1

İç tesisat nasıl peki bilgi verir misiniz mümkünse?

Farklı bir sitede alt yapı sorgulaması yaptığımda santrale olan uzaklık 150 metre gösteriyor mesela. Onun dışında bina en az 20yıllık. Bina girişindeki dolaptan daireme gelen kabloyu yenilemek istersem (yeni kablo çekmek gibi) müdahele şansım yok gibi Çünkü kabloların nerden çıkıp geldiği vs göremiyorum. Evet splitter var, ev telefonu kullanıyorum. (1 - 2 güne yalın internete geçeceğim) Son olarak dsl prizi arka odamda kalıyor, telefon ve splitterda yine aynı şekilde arka odada.

Prizin yanında bir de deneme yapma şansınız var mı? Genelde modem kutuları içinde kısa DSL kabloları olur

Yakın zamanda denemem zor gibi, notebook bulabilirsem deneyeceğim. Peki telefonsuz internette bir şey farkeder mi, splitter vs kullanmadan yani.

Spliter bozulmuş ise direkt bağlantı fark eder?

Modem prizin yanında mı? Bunu sormak istedim?

Hayır modem dsl prizinin yanında değil.

Tamam o zaman, priz ile modem arasında ki kabloda ezilme ek kırılma vs varsa bunlar etki edebilir hızınıza. Modemi priz yanına götürüp bağlayıp orada telefon üzerinden hat değerlerini görmek için modem arayüzüne ulaşabilirsiniz.

Tamamdır teşekkür ederim, deneyip tekrar değerleri paylaşacağım.

1 Beğeni

Daha önce ben de splitterden hiç şüphelenmemiştim. Sonra es kaza bir arkadaş Almanya’dan Zyxel pots splitterden getirdi denemem için. 5 Mbit birden fark etmişti. Piyasadaki splitterlardan kullanıyordum. Birkaç tane denedim ama gerçekten sadece o getirdiği en verimli bağlantıyı sağlamıştı. Çoğu kişi splitter önemli değil der ama pratikte öyle olmadığını bizzat test ettim

2 Beğeni


Burada direk prizden çıkan dsl kablosunu modeme takıp denedim, fark yok denecek kadar az gibi duruyor.

Merhaba @Carna, TurkNet olarak her kullanıcımıza ulaşabilecekleri maksimum hız değerlerini vermeye çalışıyoruz. Ancak gördüğüm kadarıyla sizin kablolama sisteminiz biraz zayıf gibi… Yüksek ihtimalle ankastrenizden evinize kadar gelen bağlantı kabloları nedeniyle bir hız kaybı yaşıyorsunuz :frowning:

Bu durumu netliğe bağlamak ve size yardımcı olabilmemiz için bize hızlıca OİM üzerinden destek kaydı oluşturun. Arkadaşlarım hattınızı ve hizmet detaylarınızı kontrol edip size yardımcı olacaklardır.

2 Beğeni

Tamamdır, teşekkürler :slight_smile:

1 Beğeni

Anlayışınız için ben size teşekkür ederim. İstediğiniz zaman bana özel mesaj üzerinden ulaşabilirsiniz :wink:

2 Beğeni