Hız düşüşü ve kopmalar

60 mb ye kadar destekleyen internetim 51 den 45 e düşürülmüş ve ağımda kopmalar yaşıyorum yardımcı olur musunuz admin arkadaşlar

Merhaba, öncelikle sorun yaşamadan ve şuan ki hat değeri paylaşın, sorun yaşamadan önce ki değerleriniz yoksa şuan ki değerlerine bakmam için mevcut hat değerlerini modeminizden paylaşın.


Buyrun bu önceki yukarda suanki hali bulunmakta

Şuan ki halini de modeminizde ki değerlerden paylaşın. Bazen, değerlerde yanılma olabiliyor OİM’de.

Hocam evde degilim çalışıyorum 1 saat sonra atayım

Tamamdır. Hattınızın kaldırabileceği hızı almış ve SNR sınırından dolayı 3-5mb oynamış mevcut hızınız normal ama zayıflamanız 10dB farka ulaşmış. Bağlantılarınızı, kablonuzu ve ek, dsl prizi, splitterinizi kontrol edin. Saha dolabınız kaç metre? 170-230 diye düşünüyorum…
Zayıflama kaynaklı hatlar mevcut hızınızı, max hızınızı etkileyebiliyor.

Sonuç olarak nedir hocam :slight_smile: anlayacağımız dille yani bu zayıflamayı nasıl halledebiliriz tt saha ekibine haber verilmis ama uzaktan kontrolle halledilemiyor mu ?

Hayır, fiziksel bir zayıflama olduğu için elle müdahale edilir. Şunları yapın:

  • Ek, dsl prizi ve splitter varsa kullanmayın/yenileyin. (YAK1)
  • Ankastre bağlantılarını, kablonu duruma göre yenile (YAK1 CAT6)
    iç hat kaynaklı bir zayıflamaysa düşer zayıflamanız ama dış hat kaynaklıysa bunları yapmanıza rağmen düşme olmayacaktır.
    Kopmaların sebebi düşük SNR kullanımı kaynaklı olabilir SNR değerinizi 10dB veya üstüne çekin ama bunu yaptığınız zamanda mevcut hızınız 4-8mb düşecektir.


Buyrun hocam suanki değerleri