Hız düsürülmesi

Merhabalar değerli forum arkadaşlarım. Max Hat hızım 120Mb idi Su an ise max 87mb cekilmis normal kullanım 70e. Benim ise Kullandım mevcut hızım 88Mb idi bununla ilgili arıza kaydı actım. Beni aradılar ve bana türk telekomun yasal olarak hızımın yüzde 50si aşaya indirme hakkı oldunu söyledi önceden kullandım 88mb di şu an kullanamazsınız diyor ya abi ben bunu anlayamıyorum bana bunu açıklayabilirmisiniz. Bilgilenmek istiyorum.

Bölgede bulunan abone sayısı arttıysa, port FastPath - Interleaved geçişi veya hız yükselten aboneler mevcut ise kapasitede düşüş yaşanabilir.

Peki sayın moderatörüm bu durum kalıcımı yoksa geçici bir süreliğinemi düşürülüyor?
Sonradan ekstra portlar band genişliğini arttırmak ve kullanıcılara eski hızlarıni geri vermek için bir şey yapılabilirmi ?

Bu durum maalesef genellikle kalıcı olmaktadır. Bir anda hız bu kadar düştü ise bir ihtimal bölgede çalışma yapılıyor olabilir. Kapasite çalışması Türk Telekom tarafından yapılacağı için oturmuş olduğunuz binadan toplu imza toplayıp bağlı olduğunuz Türk Telekom Müdürlüğü’ne kapasite artırma çalışması istediğinize dair dilekçe bırakırsanız gerekli işlemler sağlanabilir.

Ah ah vallahi dert binada deilimki müstakil evde oturuyorum. Ki turk telekom şikayetleri takmayan bir şirket dilekceyi takacaği umumi moderatörüm. Bu sene yeni altyapı geldi bize moderatöruk Tip 7 adsl idim daha önce vdsl 2 suan ama fiber gelmedi eve kadar normalde o dolabtan eve fiber cekilebilirmi ?

Maalesef bireysel dilekçe toplu imzalı kadar etkili olmamaktadır gene de şansınızı denemek isterseniz örnek dilekçeler üzerinden veya Türk Telekom Müdürlüğü’nden dilekçe alarak talepte bulunabilirsiniz. Tip 7 Genişbant Erişim Kabini üzerinden yalnızca VDSL2 hizmeti sağlanmaktadır maalesef fiber çekilemez. SNR ayarlanabilen modem kullanıyorsanız ve SNR değeri 9 - 11 ise düşürerek hız yükseltebilirsiniz.

Kardeşim aslında hiç tasvip etmediğim bir yöntem bu ama, TT müdürlüğe gidiceksin. Teknik Ariza ile ilgilenen ekibin şefi müdürü kimse görüşmek istiyorum diyeceksin. Sana buyrun sorun ne yardımcı olalım diyecekler. Sert bir sekilde bakın şuan çok sinirliyim. Sizde çalışansınız olay çıkarmak istemiyorum. Gerekli kişi ile görüştürün diye sesini yukselteceksin. Sonra seni görüştürecekler. Ondan sonra derdini açık ve net bir dil ile bilgili şekilde anlatacaksın. Sana turknetlisin diye kötü muamele yapmaya çalışacaklar. Uygun fiyatı siz vereydiniz de siz de kalsaydik diyip, TurkNet size para ödüyor. Bu altyapı milli ortak altyapı. Kimse babasının hayrına hizmet vermiyor diyeceksin. Turknetlik olsa şuan burda değil orda olurdum diyeceksin. Ses tonun yüksek şekilde. Sonra gidişata göre ortalığı birbirine katacaksınız. Sorununuz 2 güne çözülmüş olacak.