Her Sabah İp Degişmesi

Benim her gün sabah ben modemi aç kapa yapmadığım halde ip değişiyor bunun sebebi sık sık kopmasından dolayıymış böyle bir şey mümkün mü kopma olsa internete bağlanamam ve modemde internet kırmızı ışık yanar ama yanmıyor böyle bir şey mümkün mü sık sık koptuğu için ip değişmesi ?Türk Telekom altyapılı fiber ftth kullanıyorum gına geldi gerçekten ben modemi kapatıp açmadığım halde ip değişmesi gerçekten çok saçma

Merhaba yani bağlantı kopuyorsa yeniden bağlanırken yeni ip atanıyordur bu normal bişe ama fiber internetin hergün kesilmesi normal değil isterseniz arıza kaydı açın bir baksınlar.

Merhaba, bizimle DSL değerlerinizi paylaşır mısınız?
Modeminizin marka ve modeli nedir?

1 Beğeni

Fiber ftth olarak geçiyor modemde değer göstermez. Kablo ve modemleri kontrol edecek kişi Türk telekom dur.

2 Beğeni

Elektrik kesintisi gibi durumlarda modem yeniden başlar böylece IP adresiniz değişir

1 Beğeni

Saha dolabın elektiriği kesildiğinde olabiliyor.:pray:

Muhtemelen cihaz arızasından kaynaklı bir durum. Gelen ekip hem ONT hem de Modemi değiştirip deneme sağlayacaktır. Yine kesilmesi halinde sorun altyapı tarafındadır. FTTB’de switch nedeniyle vesaire de oluyor bu tip problemler ancak FTTH’de pek anlamlandıramadım.

ıp nin değişmesi normaldir hocam.
ıp yi size atayan bağlı olduğunuz bir üst cihazında süresi var genelde 24 saatte değişir ıp ler.

modemlerdede böyledir kendisine bağlanan bir cihaza 24 saatlik ıp ataması yapar.
aynı mantık.

CGNAT da olsa Public IP de ben bağlantıyı bozmadığım sürece 1-1,5 ay aynı IP bloğunda kaldığım olmuştur. Bağlı kaldığın sürece aynı IP’den devam eder bağlantı genellikle.

Fiber ftth sistemim ADSL adsl2 adsl2+ VDSL vdsl2 değil hocam

Hocam 2 gün önce geldi türk Telekom ekibi benim kablonun değerini ölçtüler 25 gayet iyi bir değer ama sorun hala devam ediyor müşteri hizmetleri ile konuştuk türknetin muhtemelen yazılımsal modemde sıkıntı var yada fiziki olarak bir sıkıntı var modemde çünkü Nokia ontlarda hız profili güncellendi paso 110-112 mbps almam lazım ama modem ip değişince bir ara 94-95 bir ara 110-112 birde kırmızı ışık yanmadan ip değişiyor modemden kaynaklı sorun gibi gözüküyor