Her Gün Akşam Saatlerinde Hız Aşırı Düşüyor

Her gün genellikle akşam saatlerinde 18:15 civarı modeme gelen hız bilgilerim normal iken upload ve ping değerlerim düzgün kalırken download hızım aşırı düşüyor (2 Mb/s - 5 Mb/s e kadar ) modemi yeniden başlattığımda düzeliyor. Bazen ertesi gün akşam saatine kadar bazen de akşamdan önce tekrar düşüyor modemi tekrara açıp kapatınca düzeliyor.

Modem Değerleri

1 Beğeni

Başka sürümleri denedin mi

Asus cihazlarda bu sorun genel sanırsam.

Eğer modeminiz güncelse ve bu sorunu yaşıyorsanız cihazınızda farklı sürümleri denemenizi öneriyorum yani yazılımın eski sürümlerini denemenizi.

1 Beğeni

Eski sürümü denemedim fakat 3 - 4 ay önce gene böyle bir sorun olmuştu arıza bildirimi yapmıştım düzeltmişlerdi. Şimdi tekrar arıza bildirimi yaptığımda sorun görünmüyor diyorlar.

Sorun kablolu ve kablosuz internet kullanırken mi, yoksa sadece kablosuz kullanırken mi oluyor?

Selam, volkanx05 hoş geldin!

Bu sorun; sürüm, CRC, yüksek kullanımdan dolayı SNR zayıflaması veya fiziksel bir sebepten dolayı ortaya çıkabilir. Sürümü 790’a veya 475’e güncelleyebilirsiniz.
“Line Attenuation” değeriniz, Max ve mevcut hızınız değerinize göre fazla gibi tabi bulunduğunuz saha dolabınız kapasite ile ilgili de olabilir. Saha dolabı mesafenizi sorgulayıp sonuçları paylaşır mısın?


Hayır, genel değil ben de yaşıyorum bu sorunu fakat yaşamayan kullanıcılar da var ve stabil kullanan. (858)

kablolu kullanıyorum.

Santral ile mesafem yaklaşık 200m modemi 790 sürümüne çektim yarın akşamı bekleyip bakacağım.

Mesafenize göre fazla zayıflama var. Önce ki yani sorun yaşadığınız sürüm neydi?
Zayıflama için şunları deneyin:

Ankastre bağlantılarını ve kablonu kontrol ettir eğer kablon da problem varsa CAT6 23AWG Nexans, Erse, Reçber markalı kablo kullanın eğer bağlantınız da oksitlenme, gevşeme gibi unsurlar var ise yenileyin veya kablonuzda ki diğer 2 damarı kullanın. Ek, dsl prizi, splitter var ise kullanmayın/yenileyin.
Not: Ankastre bağlantısı ve eklere YAK1 kullanın.

850 sürümünü kullanıyordum son sürüm olan

Büyük ihtimal düzelecektir…


Zayıflaman fazla ama dikkat et!

şuan ki modem değerleri

SNR ayarını 8’e sabitleyip ortalama eski hızınıza kavuşabilirsiniz. Kısa süreli hat aşırı CRC üretmiş, fiziksel bir problem de olabilir. 1 gün sonra tekrar paylaşın değerleri inceleyelim.

805 sürümünü kullanıp Rx AGC GAIN Adjustment değerini Stable olarak ayarlayınca sorun düzeldi teşekkürler.

Rica eder, keyifli kullanımlar dilerim. :new_moon_with_face: