Hattım 100 mbps Kaldırır Mı?

Hat değerlerim bunlar. Şuan sorunsuz şekilde 75 mbps alıyorum. Sizce 100 mbps kaldırır mı?

Hayır (20 karakteeer)

1 Beğeni

Hayır dostum gürülütü martajı. Normal de 8 dır sınır senin 4 kopma yaşamıyorsan devam

1 Beğeni

Sanki hattınız DSLAM kildine takılmış, isterseniz onu da halletirin o zaman test edin anlayın kaldırıp kaldırmadığını :smiley:

Boşuna macera aramayın, tamam hat zayıflaması değeriniz nispeten düşük olabilir ancak SNR yani gürültü marjı değeriniz de çok düşük. Bu noktada hat zayıflaması ne kadar düşük olursa, hat o kadar iyi durumdadır deriz ancak SNR ne kadar düşük olursa da, o kadar sınıra yakın kullanım sağlıyorsunuzdur ve o kadar sık kopma olabilir deriz. Bu bağlamda, lütfen hızınız bu şekilde kalsın ve eğer kopma vb. bir durum yaşıyorsanız da, hızınızı bir tık düşürmenizi tavsiye ederim.

Hayır, hattı DSLAM kilidine takılmamış. Öyle olsa, Atanabilir hız kısmında 80 veya 88 bin değerlerini görür olurduk.

DSLAM kilidinde hat atanabilir değeri 80 88 gibi değerlerde takılmaz. Hat bağlantı hızı takılır.

4 Beğeni

Kopma yaşamıyorum hiç.

Allah allah, ben yanlış biliyormuşum demek ki. Bu bilgi için teşekkür ederim.

1 Beğeni

Rica ederim, bilgi paylaştıkça güzeldir :hugs:

2 Beğeni

Yanlış bildiğiniz bilginin doğrusunu öğrenmenize sevindim
:slight_smile: Teşekkürler @Baran Bey

2 Beğeni

ÖRNEK:
Aşşağıda ki gibi Actual ve Line etkiliyor DSLAM, karıştıran arkadaşlar olabilir. @Baran’ın dediği gibi.
Ekran Alıntısı

2 Beğeni

Keneetıc modemler düşük snr’de kopma yapmıyor Dslam kılıdını kaldırmak ıçın kayıt aç 100lük profıl tanımlatsınlar Snr’yı modem arayüzünden 3e ındır

Böyle bir şey söz konusu değil. Modem fark etmeksizin, olay tamamen altyapınıza bağlıdır. Belli ki sizin bulunduğunuz bölgede saha dolabı size çok yakın ki bu kadar emin konuşabiliyorsunuz. Defalarca yaptığım testlerde ben sizinle aynı sonucu asla alamadım ama. 3 kez Keenetic Extra DSL kullandım hem de 3 tane sıfır cihaz, hepsini de kullanım sattım birkaç ay ara ile.

Evet ben de hep bunu karıştırıyordum kesinlikle. Çok teşekkürler tekrardan. Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp :slight_smile:

1 Beğeni

Yani tabii ki olabilir ama herkes de kopma olmayacak diye de bir kaide yok. Ben Extra DSL kullanırken bende kopmalar oluyordu açıkçası. Tabii biraz hat kalitesine de bağlı bir durum, orası ayrı.

ben 2 db de 100 megabitden 94 aliyorum crc desen yok.kadar az 3 gunde bin crc bolgeden bolgeye degisir diye dusunuyorum.ben ek.olarak.modem.farkida var kenetic de ben 4 ile.8 db de crcler tavan yapiyodu asus ac750 de sorun olmadi kendime.asus ax82u dsl aldim 2 db ile 100 megabit devamke

2 Beğeni

Dediğinizde haklı olabilirsiniz. Ben asus dsl n16 kullanmıştım en son o da aşağı yukarı 2 sene geçti üzerinden sanırım. Yakında yeni bir asus modem almayı düşünüyorum, onunla bu dediğinizi deneyeceğim bakalım.

1 Beğeni

Yemek yiyordum :slight_smile: yazmış arkadaş

line attenuation : hat zayıflaması fazla gibi geldi. Bendede aynı 17 :thinking:


Hat değerlerim ve aldığım hız bu şekilde. Modemde 92.3 mbps olarak görünüyor ama her seferinde speedtestte 7-8 mbps az çıkıyor, belki WiFi üzerinden yaptığım içindir. Keenetic modemlerde sanırım kopma olmuyor, 0 SNR’de bile şu ana dek hiç koptuğunu hatırlamıyorum ama her ihtimale karşı 1 de kullanıyorum. Bence SNR’yi düşürüp bir deneyin en kesin sonucu öyle görürüz.

Düzeltme

Forumdan bir arkadaşın bilgilendirmesi üzerine SNR değerinin düşük olması nedeniyle CRC değerinin çok yükseldiğini(24 saatte 41293) farkettim. Bu da istenmeyen bir durummuş. Bu yüzden tekrar yükselteceğim.