Hatta çıkan sorun teknik servis sonrası hız düşümü

Merhaba
Hattımda TurkNet aboneliğimden beri düzenli bir hız düşmesi var. İlk zamanlar 100 mbps civarında destek veren hattımdan 75 Mbps ile bağlana bilirken, 25 mbite kadar düştü. İç hatta herhangi bir değişiklik yapılmadı.
Geçen gün hızım 2 Mbite düşünce teknik servis isteğinde bulundum 1 gün sonra tekrar 25 mbps olunca mesaj olarak sorunun düzeldiğini yazdım ama sabah türk telekom gelmişti. Apartman girişindeki kutuya tekrar kabloları taktılar. O andan itibaren 10 Mbps üstünü görmedim. Kutuya gelen hızın 60Mbps olduğunu söylediler ki doğruydu daha önce modemi ana taktığımda 50 Mbps görmüştüm.
Buradaki amacım şikayet değil iç tesisatta sorun var merak ettiğim şey teknik destek işleminden önce 25 Mbps olan hızım ne oldu da bir anda 10 a düştü. Bunu düzeltmek için kısa vadede yapabileceğim bir ley var mı? Müsait zamanta hat birleşim yerlerini yak ile birleştirip olmazsa cat 6 hat çektirmeyi düşünüyorum.

Hat verilerim şu şekilde

Müdahale öncesi değerler

Müdahale sonrası değerler

İlk TurkNet aboneliği zamanındaki değerler.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Şimdiden çok teşekkür ederim.

İç hat zayıflaması değeri yüksek eğer TT ekibinin dediği şekilde ankastreye 60 Mbps hız ulaşıyor ise iç hat kaynaklı sorun vardır. İç hattınızda ek, priz vb. noktaları kontrol etmenizi ve mümkün olduğunca eksiz bir şekilde kullanmanızı öneririm.Genede tam emin olmak için imkanınız varsa modemi direkt olarak ankastreye bağlayıp test etmenizi öneririm.

Prizi kontrol ettim korozyon vs. Olabileceğini düşünerek biraz kesip tekrar bağlantı yaptım. Durum değişmedi telefon, tv, zil kablolarının geldiği apartman boşluğu var orada tüm oda hatlarını olan 3 kabloyu sarıp bantlamışlar. Kabloları yak ile birleştirmeye çalışacağım. Ankastreden daha önce bakmıştım tekrar bakayım. 5 dk önce 25 Mbps olan değer bir anda 10 a düşmesine şaşırdım.

1 Beğeni

Ankastreye den gelen kablo bir tane olmalıdır ve yalıtımı iyi değilse başka kablolar senin kablona etki Yapabiliyor . Çok fazla ek varsa onlardanda yapabiliyor. Kabloyu başka odalara çekmek için ucunu çoğalt tılarsa onlarda Yapabiliyor

1 Beğeni

Dün gece ankastreye baktım. Kabinden gelen ince kabloyu diğer kabloya üstünkörü sarılmıştı. tele dokunmamla yerinden çıktması bir oldu. Tekrar iki kabloyu bükerek elimden geldiğince düz tornavidayla yerine sağlam şekilde taktım.
Eve gelip tekrar bağlantı testi yaptım. Hızım 56 Mbps çıkmıştı hiç bir iç tesisatla oynama yapılmadı anladığım kadarıyla hat tam olarak temas etmiyordu.

Şu an internette sorun yok. Yardımlarınız için çok teşekkürler.

1 Beğeni

Merhabalar, ne yazık ki dediğiniz gibi bu durumlar alabileceğiniz hız değerlerini etkiliyor. Günün sonunda sorunu kendinizin çözmesine sevindim… İyi ve sorunsuz kullanımlar dilerim.