Hat ve snr değerlerim

Vdsl2 35 mpbs hız paketi kullanıyorum. Hat değerlerim ve snr iyi mi sizce. Internette baya araştırdımda pek anlayamadım. Yardımcı olursanız cok sevinicem. Hiz testi yaptigimda 27 down 6 up 30 ping alıyorum. Sntral saha dolabina uzakligim 681 metre gözüküyor.
Saatte bir kopma yaşanıyor ama turk telekom arizasi var calisma yapiliyor dediler. Kopma sebebi hat değerlerim midir?

Kopma yaşadığım an ki hat degerlerim su sekilde


iç tesisatta sorun var

1 Beğeni

Arada 1 kesilirim diyor hat değerlerin onu geçtim hat değerlerin çok kötü kabloları yenilesen idare eder olur ama sana tavsiyem genel müdürlüğe git ttnin fiber altyapı talep et 600m demek ttnin gözünde hiç 1 değeriniz yok demek gibime geliyor… Onun haricinde GigaFiber Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet buraya gir talep oluştur. Tt genel müdürlüğünde kağıt doldururken saha dolabının uzaklığından hızının bu kadar yavaş olmasından altyapının kötü olmasından falan iyice acındıracak şekilde formu doldur. Senin o eve hiç masraf yapmana değmez açıkçası tesisatı yenilesem 35mb netin olur o kadar o da hiç kullanmaya değmiyor.

1 Beğeni

Merhaba,

Hat değerleriniz sınırda
Hat zayıflaması yüksek olduğu için crc hatası alıyor ve hataların sayısı arttıkça kopma meydana geliyor.

1-Modeme gelen kablonuzda ek varsa YAK1 (boncuk klemens) le ekleyerek sağlamlaştırın… Kablo uçları zamanla korozyona uğrayabiliyor bu uçlar gerekirse kesilerek yenilenmeli. (Ekler en aza indirilmeli)

2-Kablonuz aşırı derecede eski ise yenisiyle değiştirmek genelde çözüm olabiliyor. (Cat6 veye Cat6a kabloyu tek parça olarak çekmek en iyisidir.)

3-Ankastredeki bağlantınızda korozyon veya gevşeklik olabilir.
4. Modeme gelen dsl kablonuz daire içinde farklı odalara dağılıyor ise diğer odalara giden ekler iptal edilip hat teke düşürülmeli.

5-Dsl prizi kullanıyorsanız bazı kalitesiz prizler kabloları tam kavramıyor ve temassızlık yaratıyor. Kaliteli bir priz kullanın veya prizi iptal edip direk bağlantıyı boncuk klemens ile yapın.

6-Spliter (ayırıcı) kullanıyorsanız bozulmuş olabilir onu söküp modemi direk olarak bağlayın.

7-Kablonuzda fiziksel bir hasar (ezilme, bükülme, kırılma) meydana geldi ise problem yaratabilir.

8-Kablonuzun yalıtımı iyi değilse yapabilir. Dsl kablosunun yanından geçen yüksek akım çeken kablolar, anten kabloları, vb. kablolar dsl sinyalinizi olumsuz yönde etkiliyor olabilir.

1 Beğeni

Selamlar @Nur, foruma hoş geldiniz :raised_back_of_hand: Değerli üyelerimiz ve moderatörlerimize ek olarak altyapı çalışmaları sırasında bağlantı sorunları yaşamanız olağandır. Çalışmalar tamamlandığında hattınız daha stabil hale gelecektir :handshake:

1 Beğeni