Merhaba. 94 Mbit gözüken hattımda 6 Mbit zor alıyorum ve hat zayıflama değerleri 32’lerde geziyor. Sürekli hat kopup duruyor. Ankastre kutusundan Cat6 kablo çektim ama hala böyle. Ankastre kutusu mu arızalı santral mi bilmiyorum. Destek talebi açarak arıza kaydı bıraktırdım Türk Telekom’a ama bölgemdeki santralden sorumlu saha ekibi personelini aradığımda bu bölgeye sadece ben bakıyorum ama bana daha arıza kaydı düşmedi istersen tekrar bi TurkNet’e ulaş dedi ama talebe yazdığım halde cevap veren yok. Nasıl çözeriz bu işi?
Selam @Akio, foruma hoş geldiniz Aramızdaki sevgi bağı kopmasın. İnterneti düzeltiriz. Arıza iş emrini ve id’sini takip edebilmeniz için özel mesaj üzerinden iletiyorum. Dün akşam saatlerinde oluşturulan kaydınız üzerinden çalışma devam ediyor. Bir bakalım bu internetin derdi ne imiş Bir de hat değerlerinizi buradan paylaşırsanız değerli üyelerimiz ve kıymetli moderatörlerimiz yorumda bulmak isteyebilir
Merhaba, hat değerlerinizi incelediğim zaman hat zayıflamanızın yüksek olduğunu gözlemlemekteyim. Hat zayıflamasının yüksek olmasının sebepleri veya nedenleri şunlar olabilir:
İç tesisatın eski olması.
Ankastrenin içerisindeki kabloların oksitlenmesi veya paslanması.
Ankastreden modeminize kadar gelen kablolarda ek, kesik veya ezilme olması.
Kabloların uclarında oksitlenme veya paslanma görünmesi.
gibi sorunlar hat zayıflamasını etkileyebilir tabii başka nedenlerde söz konusu olabiliyor.
İç tesisat eski olabilir bina zaten çok eski ama ankastreden daha yeni Cat6 kablo çektirdim. İç tesisatın bu duruma etkisi var mı veya varsa nedir? Çok bilmiyorum tesisat olaylarını ondan soruyorum da. Büyük ihtimal ankastre kutusuyla ilgili bir problem var. Kabloda çünkü bir ek falan da yok. Kablonun ucunda oksitlenme veya paslanma da yok. Tek ihtimal geriye ankastre duruyor. Türk Telekom da ankastre kutusuna kadar sorun olmadığını iletti zaten. Yarın gelip bakacaklar umarım çözülür. Yardımlarınız için de çok teşekkür ederim.
Merhaba tplink 9970 v3 modelini kullanmaktasınız yedek bir modemiz var ise o modeminizle deneme yapınız çünkü bu modemler böyle arızaları çok vermekte kablo değişimi yaptıysanız ve 90 mbps hız geldiğinden eminseniz sorununuz modemdedir saha dolabında veya port sorunu olması düşük bir ihtimal.
Şuan başka bir modem deneme şansım yok ama zaten ekipler randevuyu Salı’ya verdi o yüzden Salı’ya kadar bulabilirsem deneyeceğim. Modem 1 2 hafta öncesine kadar düzgün çalışıyordu Türk Telekom abonesiyken kullanıyordum. Ama yine de deneyeceğim teşekkürler öneriniz için.