Hat değerlerini yorumlayabilir misiniz lütfen?

Merhaba. Rica etsem hat değerlerini yorumlayabilir misiniz? Ayrıca altyapı sorgulama ekranını da aşağıya bırakıyorum. Ankastreden ölçüm yapınca da 40mbps’nin biraz üstünde görünüyor değer. İç tesisatta belki ufak tefek kayıp vardır ama ciddi sorun yok gibi. İyileştirme için bir şey yapabilir miyim? Şu an paketim 50mbps. TT abonesiyim yıl sonuna kadar taahhüt var. 35’e düşürsem stabil çalışır mı sizce?

Hat zayıflamanız çok yüksek

Teşekkürler. İşte sebebi ne olabilir bunun? Ya da çözüm için ne yapabilirim? Sorunun hangi aralıkta olduğunu anlatıyor mu bu değerler?

Merhaba @srvngrc, iç tesisatınız sorunlu gibi duruyor :frowning: En iyisi siz yapabilirseniz direkt olarak ankastre kutunuza modeminizi bağlayarak bir test edin. Eğer ankastre kutunuzda daha yüksek hız alabilirseniz iç tesisatınızda sorun var demektedir.

Merhaba. Öncelikle teşekkürler. Ama ilk mesajda da belirttiğim üzere ankastreden yapılan ölçümde de 40mbps’nin biraz üzerinde bir değer görebildim. Modemi hemen evin girişindeki kabloya bağlayınca 40mbps görüyorum. Odada ise 37’ye düşüyor. Modemi girişteki kabloya doğrudan bağlayacağım. Ama bu en fazla 2-3mbps kazandıracak. Benim sorunum altyapının desteklediği 80mbps’ye yakın bir değer görebilmek. Ya da en azından paket hızım olan 50’yi sorunsuz alabilmek.

Evin girişindeki dediğin kablo dairenin girişi mi binanın girişindeki ankastre mi binanın girişindeki olduğunu düşünmüyorum çünkü goknetten yapılan sorguda çok daha fazlası gözüküyor

Binanın girişindeki ankastre. Ev girişi ile ankastre de çok yakın. Bina girişinde 42-43 ev girişinde 40-41 alıyorum.

hocam fazla bir kayıp yok sizinde dediğiniz gibi isterseniz bi arıza talebi açın dış hat incelensin belki dolap yoğunluğundan dolayı da hızınız düşmüş olabilir benim altyapım 100 ama 70 alabiliyorum normal değerlerde malesef yoğunluk arttıkça hız düşmekte.

1 Beğeni

Kayıt bıraktım. Sabah gelip baktılar. Dolap ile ankastre arasında sorun varmış. Ölçüm yapılacak pazartesi. Paketi 24e düşürdüm MH’DEN. Saçma bir şekilde upload hızım 1mbps’nin altına düştü. Hat anormal. Umarım düzeltilir.

Dediğim gibi dış hattan kaynaklanabiliyor bazen bu noktada çözeceklerdir mutlaka durumu gene tam hız alamassınız muhtemelen ama belirli bir artış olacaktır.

Birkaç gündür çalışıyorlardı sokakta. Son hali bu. Belki ekleri elden geçirirsem ufak bi düzelme de olur. Sizce 35mbps alabilir miyim?

hocam en iyi yöntem ankastereden ölçüm yapmak hat zayıflamanız hala yüksek çünkü,
burdan ölçüm yapıp aynı şekilde değerlerin ss ini alın kontrol edin bu noktada hatzayıflamanız hatrı sayılır bir şekilde düşmüşse daireye gelen kabloyu yenileyebilir veya farklı bir kablo çekebilirsiniz.
Düşmemiş ise sorun hala dışarıda demektir.

Ankastre ile ev arasında fark yok denecek kadar az. Yaptım ankastreden ölçüm. Gelen ekip de zayıflama yüksek diyerek kablo ekibine yönlendirdi. Onlar da 2 3 gündür çalışıyorlardı fakat sonuç bu. Saha dolabı 113 metre diyor sorgulamada ancak yan sokaktan dolaşıp geliyor buraya hat. 400 metre civarı bir mesafe var.

1 Beğeni

anladım bu noktada arıza talebiniz kapandıysa tekrar açın ve durumu tekrar belirtin maalesef çoğu zaman tek bir seferde çözmek yerine birkaçkere sorunu belirttiğimizde çözülüyor :frowning:

Sanırım son 1 haftada 5. kez kayıt bıraktım. Dediğim gibi ekipler de çalışıyor 2 3 gündür sokakta. Acaba dolapta ya da dolabın sonrasında problem olabilir mi? Ya da akla gelmeyen başka bir şey?

dolapta yada dolaptan çıkan kablonun belirli bir kısmıında olabilir bunu ekiplerin tespit etmesi gerekli

İlginiz için teşekkürler. Ekip şefi dün aramıştı. Biraz düzenleme yaptık paket hızınızı alıyorsunuz ama bu değerler hala düşük dedi. Arıza kaydınızı düşürüyorum lütfen yeni kayıt bırakmayın numaramı kaydedin direkt benimle iletişime geçin dedi. Arar söylerim kendisine. Adam da yorulmuş artık benim kayıtlardan :slight_smile:
Bu arada siz biliyorsunuzdur belki. Ttnet paket hızlarını bir miktar artırabiliyormuş vaat edilen hızı tam almak için. Atıyorum işte 24mbps’yi 28 yapıyorlarmış. 50’yi 58 falan. Böyle bir şey var mı?

1 Beğeni

bu aslında tam net olmayan bir konu bazı bölgelerde evet yapılabiliyor ama bu o bölgenin kapasitesi ile ilgili diğe biliyorum.

1 Beğeni

Merhaba @srvngrc, yaşamış olduğunuz sorunu bana özel mesaj üzerinden müşteri numaranızla birlikte iletir misiniz? Hattınızı ve hizmet detayınızı kontrol ederek size bu süreçte yardımcı olmaya çalışayım.

1 Beğeni

Teşekkür ederim. Ama ilk mesajda da belirttiğim gibi ttnet abonesiyim. Sadece yardım alma amaçlı buraya yazdım. Burada bilgili insan sayısı fazla diye… :slight_smile:
Tabi yardım edebilecekseniz yazayım yine de özelden. :slight_smile: