Hat Değerlerini Yorumlar mısınız?

Merhaba arkadaşlar. Santrale mesafem 107MT. Saha dolabına 10-15MT uzaklıktayım. Tip 7 Saha dolabın dan hizmet alıyorum. Fiber dolabı geçiyor sanırım. VDSL Vae Alt yapıdan hizmet almaktayım. Keenetic Omni modem kullanıyorum. Daire 0 3 yıllık bina. Duvar dan dsl prizinden alıyorum interneti. Hat değerlerim fotoğrafta ki gibi. Benim 1-2 sorunum var. Öncelikle şu yayın yapar iken anlık droplar yaşıyorum. DC ekran paylaşıyorum oyun oynarken, anlık oyun içi ping tavanlarda 720P 60 Fps 1080P 60 Fps fark etmiyor. Ayrıca upload sürekli değişken yani 2 gün boyunca maks upload 33 sonra 40 lara çıkıyor. 22 leri dahi gördüm diyebilirim. Tabi biz 8mbps up alıyoruz… Yani bir dengesizlik görüyorum. Bir diğer sorun SNR ayarı ile 100 mbps leri rahat görüyorum ama yoğun saatler de 10Dk da 1000 crc yiyorum. En stabili şuan ki değerler. Ayrıca 16 ms alıyorum kablolu testler de… Yani OİM falan kayıt açmak istemiyorum artık. 4 gün sonunda daha yeni dslam kilidi işini çözdük. Oda bu forumdaki bir yönetici ve bir kaç arkadaş sayesinde… Genelde görüyorum sizleri direk ankastre den cat6 kablo çekin, YAK1 ile yapın, ekleri vs kontrol edin gibisinden. Şimdi malum pandemi falan derken biz emekcileri çok etkiledi. Boşa masraf yapmak istemiyorum. Hat değerlerim de sinyal zayıflamasının 4.9 olduğunu görüyorum. Bu değer iyi değil mi sizce ? İç tesisat kötü olsa sanırım bu sinyal zayıflamasını almam diye düşünüyorum ? Yani kablo vs yenilemem gerekmiyor galiba ? ama şöyle bir durum var millet 180-220MT arasından 95 mbps crc siz, crc olsa dahi az denecek kadar ve 3 ms değerler alıyor. Benim alamama sebebim nedir ? Etrafımda ufak bir araştırma sonucu sadece 3 kişi 100 mbps kullandığını öğrendim. Çoğunluk 16-24-35 mbps kullanıyor. Ben nasıl bir yol izlemeliyim sizce. OİM deseniz. OİM den sonuç alamıyorum. TT iş emri veriliyor. 3 iş emrinin 2 si modem kaynaklı 1 tanesi de iç tesisat deniyor. Halbuki gelip bakmıyorlar dahi. Kamera sistemim var. Benim gibi böyle muallak da kalanlar var mı ? varsa neler yaptınız ?

konudan bağımsı nerde yayın yapıyorsun takip edelim destek olalım :grinning_face_with_smiling_eyes:

Öyle Profesyonel bir şey yok deneme amaçlı 1 kac kere yaptım. Başka platform da yapıyorum da, o bende kalsın :smiley:

1 Beğeni

Upload tarafında bir tık fazla sinyal zayıflaması var ve Upload ve Download arasındaki sinyal zayıflaması fazla geldi bana. Ankastreye bağlayıp aynı şekilde ss atarsanız yardımcı olunur. Muhtemelen DSL prizinden kaynaklı veya ev içindeki kabloda ek varsa yapar. Ek yerini bulup teke indirebilirseniz durumunuz çözülecektir.

Ek sadece daire içinde uydu ve internetin toplandığı kutu da var. Bu arada tüm prizlerde değerler aynı. Sadece benim oda da 1 mbps fazla veriyor diyebilirim. Oda önemsiz bir değer. Ankastre başında yapamam ya o becerim yok hiç. Elektrikçi denk gelse anlayan belki anca. Yalnız bundan 4 5 ay önce yerinde destek ekibi geldiğinde Ankastre den kayıpsız yukarıya kadar geliyor demişti hız. 1 mbps falan anca kayıp var demişti.

Teke indirin. Yani kullandığınız odaya verin. YAK1 ( Boncuk) ile bağlamanız daha iyi olur.

Fayda sağlar mı ki sizce ? Kendim deneye deneye bulucam çünkü.

1 Beğeni

Fayda sağlar tabikide. Kaç oda da varsa o kadar mavi beyaz kablo vardır yani her odaya 2 kablo gidiyor.

Böyle düzen