Hat Değerlerim ve Hızım

Merhabalar. Yılbaşı gecesinden itibaren 35mbps paketimde 10-18mbps hız almaya başladım. Bazı geceler saat 12-3 arası hızım 2-3mbps’a kadar düştü. Kopma olmadı fakat modem arayüzünde hata(pkts) değeri artmaya başladı. Daha öncede 75mbps TurkNet paket denemiştim, altyapımın kaldırmadığı için kopma yaşadığımı söyledi Türk Telekom’dan arayan bir yetkili. Bende 35 mbps’lik pakete geri dönmüştüm.
İnternette araştırdığım kadarı ile SNR marji ve zayıflama değerlerim normal gibi fakat hızım yılbaşı gecesinden sonra çok düzensizleşti.
Not: Yılbaşı öncesi hızım paket limitim olan 35 mbps’a dayanıyor hatta 34 36 arası gidip geliyordu.
Hat değerlerime göre bu sorun normal midir yoksa olağandışı bir durum söz konusu mu?

Merhaba, modeminizi kapatın ve 15-20 saniye sonra tekrardan açın ardından modeminizi bilgisayarınıza bağlayıp hız testi yapmayı deneyin.

2 Beğeni

Dediklerinizi uyguladım.


Yeni üye olduğum için tek resim yükleyebildim. :slight_smile: Speedteste ilk bir kaç test 10 15mbps iken daha sonra 33 35 mbps hızları gördüm. Aynı şekilde nperf hız testinde 7-10mbps alırken sonradan 35 37mbps hızları gördüm.

Bu ise kapatıp açma sonrası olan hat değerlerim;
image

1 Beğeni

Bu hız testini kablolu olarak mı yaptınız?
Modeminizde IPv6 aktif mi? IPv6 modeminizde aktifse devre dışı bırakıp kablolu olarak hız testi yapmanızı isteyeceğim.

Evet ama normalde kablosuz kullanıyorum ve modem ile bilgisayarım arasında 72/72mbps bağlantı mevcut.

Online işlemler üzerinden panelinden Performans sorunu olarak destek kaydı açmanızı isteyeceğim.

Bu arada hattınız 75-80 mbps’yi destekliyor.

2 Beğeni

Ipv6’nın aktif mi olup olmadığını bulamadım, ipv6 tünelinin kapalı olduğunu bulabildim modem arayüzünden. Modemim W9970 Tplink. Ayrıca “şuanlık” internet normal olduğu için sabit 33-35 civarı hız alabilmekteyim. O yüzden testler her halükarda güzel sonuç vermekte. Eğer alttaki ekran görüntüsüne göre ipv6 açık ise kapatıp tekrar hız testi yapayım internet yavaşladığı zaman.
image

En başta kısa tutmak için tam anlatamadım. 75 mbps alamadığım zaman TurkNet tarafından ttnet ekibi aradığında altyapımın eski olduğu ve bakır kablo olduğu için 75 mbps kaldırmadığı söylenmişti. Çok daha öncesinde ise eve gelen ekip (başka bir sorun için) bakır kablolarımın kalın ve kaliteli olduğunu da söylemişti.

Hat değerlerinize baktığım zaman 75 MBPS yi rahatça görebileceğinizi görüyorum.

Bir daha denemek için online işlemlerden geçiş yapıyım 75 mbps’a. Kendi kafama göre hız / paket değiştirmek, TurkNet veya ttnet tarafından bir sorun çıkarmaz değil mi bana?

Destek kaydı oluşturun ve size uygun en yüksek paketi talep etmeniz bir sorun çıkartacağını düşünmüyorum. Daha önceden 75 MBPS lik pakete geçiş yaptınız mı?

İlk bir daha ki yavaşlamada destek kaydımı oluşturacağım.
Daha önce modem arayüzümde ki değerleri görüp bende 75 mbps alabileceğimi düşündüm ve geçiş yaptım. Fakat kopya yaşayınca destek kaydı oluşturdum. TurkNet, ttnete haber verdi ve ttnet yetkili beni aradı. Bakır kablo, eski altyapı vs. sebeplerden hattımın 75 mbps alamayacağı söylenince bende 35 mbps’a geri düşürdüm hızımı.

İç tesisatınızda bir sorun görmüyorum ama alt yapınız eski olduğu için sorun yaşamanız normal. Mahallenizdeki bakır alt yapınızın yenilenmesi gerekiyor, tabii TT ekibinin dediği gibiyse.

2 Beğeni

Tek kullanıcı olduğum için 35 mbps fazlasıyla yetiyor bana. Bölgemde port yetersizliğide olduğu için -ne olur ne olmaz portumu kaybederim diye :slight_smile: - ttnet ne derse ona inanıyorum. :slight_smile:

Merhaba

9970 modemde wifide 30 35 alman normal daha yüksek almak istersen kablolu olarak test yaparsanız daha yüksek alabilirsiniz.

Wifi üzerinden daha yüksek hız görmek istiyorsanız 5g li modemler tercih edilir.

Arkadaşın dediği gibi 75 MB alınabilir.
Kablolu olarak alınır bu modemde.

2 Beğeni

Yanlış hatırlamıyorsam modemin 300mbps’lik bir modem ve Windows’a göre olduğum odadan 72 mbps hız alabileceğimi görüyorum. Bilgi eksiğim varsa düzeltirseniz sevinirim.
Ayrıca 75 mbps’lik paket aldığım dönemde eğer hattım kopma yaşamasa yine aynı odadan sabit 55-60 mbps hızları görebiliyordum kablosuz bağlantı ile.
image

Evet alınabilir. bazı modellerde 60’a kadar çıkabiliyor. Sorun yaşayacağını sanmıyorum.

1 Beğeni

Bu kablolu bağlantı mı.?
72 mbt bağlantı bir anakart görmedim.

100 1000 2500 ankartlar var.

Orası modemle bilgisayar arasındaki bağlantıyı gösterir modemdeki hızı değil

Hayır bu 72/72 değeri Intel Wifi üzerinden. Ethernet kartım Killer Network 100 mbps.
Yukarı daha yüksek hız için 5g’li modem tercih etmeniz mesajına istinaden 72mbps’a kadar çekim gücüm var bilgisini vermek istedim.