Hat değerlerim ve alacağım hız

Merhabalar Şu an 35 mbs kullanıyorum. Temmuzda 75 mbs geçicem bir sıkıntı yaşarmıyım. Stabil kullanabilirmiyim. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

75 pakete geçmenizi önermem SNR değeri düşeceği için stabillik konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. İnternet bağlantınızda kopma vb. Sorunlar oluşabilir.

Merhaba Baran bey,
Snr sabitleme olduğu için 8 db gösterme ihtimali yok değil mi ? Atanabilir hız 81343 gösteriyor ondan sordum.

Ayarlarda herhangi bi SNR ayarı yapılmadı standart bırakıldı ise şu anki değerlerde problem gözükmüyor.

Anladım. Kablo kalitesiz olabilir o zaman belki. Kablo sıfırdan çekildi mi ? Ek, splitter vb var mı ? Santral mesafesini de yazabilirseniz daha etkili yardımcı olunabilir.

Splitter var telefonda kullanıyoruz. Snr ayarında herhangi bir oynama söz konusu değil. Deneme yanılma yoluyla çözücez anlaşılan

Santrale uzaklığım 147 metre

Kablo değişimi yaptım. Splitterı iptal ettim ve ek yerini Yak1 ile yaptım. Değerlerde hiç bir değişiklik olmadı. Snr 3 ile 66 yı aldım fakat geri 35 lik pakete geçiş yaptırdım. Şu an şu değerlerle 50 mbs stabil alırmıyım…

Maalesef bu değerler ile alamazsınız. muhtemelen kablonuz da arıza olabilir. Ankastreden ölçüm yaptırmanızı tavsiye ederim. Elektrikçi yardımıyla ankastreden modem bağlayıp snr hat değerlerine bakın. Eğer sıkıntı yoksa sıfırdan kablo çekilmesi gerek. O mesafeden minimum 75 almanız gerek maks 100 zaten.