Hat Değerlerim sizce iyi mi?

merhabalar hat değerlerimi yorumlayabilir misiniz?Adsız

Alabileceğiniz maks hızı alıyorsunuz, fakat hat zayıflaması çok fazla. 19.2. İç tesisat problem li gözüküyor… Santrale mesafeniz nedir ?

Binamız 7 yıllık tuhaf olan önümüzdeki siteler fiber alırken biz bu hızları alıyoruz,hemen sokağın başında tahmin olarak 100 150 metre

Benim asıl öğrenmek istediğim santraleden kutuya ne kadar hız geldiği ona göre kablo çekeceğim ancak hiç bir yerden öğrenemiyorum

Elinizden gelir mi bilmiyorum ama elinize modemi alacaksınız ve ankastre başına gidip oradan size ait olan yere dsl kablosu yardımı ile kabloları sokup diğer ucunu da modeme sokup, telefon yardımı ile modeme girip oradan tam net değerlerin fotoğrafını çekip buraya atmanız olacak. Orada gözüken tam net değerler ile net bir cevap verilebilir. Elimden gelmez böyle işler derseniz, bu işlerden anlayan bir elektrikci çağırıp ona yaptırmanız ve diğer adımları uygulamanız lazım. İnternet Altyapı Sorgulama - GÖKNET İLETİŞİM A.Ş. bu adres den bir sorgulama yapın ve fotoğrafını atın bakalım mesafeniz ne kadar imiş.

z
Binada bulunan diğer dairelerede tıklayınca aynı sonucu gösteriyor anlamadım

ayrıca şuan ttnet ten kalma Zyxel VMG3312-B10B marka modem kullanıyorum onunda fazla bir etkisi olur mu?

Bulunduğunuz bölgede çalışma vs oluyor ise sistem şuan göstermiyor olabilir. Sanırım bu gibi durumlar da TT müdürlük ile görüşmek gerekiyor diye biliyorum. O yüzden santrale tam mesafen nedir göremiyorum. Ankastre başı ölçüm yapmanız dediğim gibi net sonuçları görmeye yardımcı olacaktır. Modem tabiki önemli bir etken ama bu hat zayıflamasını engellemez. @TworA tuğra ne diyorsun ?

Yan binamızı kontrol ettiğimde mesafe 205 metre çıkıyor

Şimdi şöyle bir durum var. Yan binan 205 metre de ki saha dolabına bağlı olabilir ama sen onun bağlı olduğu dolapta olmayabilirsin. Belki daha uzak belki daha yakın bir saha dolabında olabilirsin.

Tamamdır çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için

Ne demek. Siz dediğim gibi ankastre başında bir ölçüm yap sonuçları at. Sonra tekrar istişare edelim durumu… Ayrıca ek yerler varsa oraları yak1 ile güzelce elden geçir. Ne kadar çok ek o kadar sıkıntı.

Hoş geldin Keyfekeder!

MehdiUygun’a katılıyor ve eklemek istiyorum: 100-150 metre de olabilir fazla da olabilir eğer altyapınız dolaşımlı gidiyorsa. 100-150 metreyse ortalama tahmini hız; 80mb gözükecektir ve bu değer görecelidir.