Hat değerlerim normal mi? Ankastreden modeme kaliteli CAT6/7 SFTP Kablo Çekmek? (100Mbps için 50Mpbs hız alıyorum)

Selamlar,

TurkNet 100Mbps paketini kullanıyorum. Bina site içerisinde ve yanımızdaki finada TürkTelekom’un Fiber T11 kutusu var. VDSL2+ hizmeti alıyorum. Bu kutudan her yere bakır kablo dağılıyor ve 2 yerde ek yapılmış (Sitenin ankastresi ve bizim binadaki ankastre) ve bu bakır kabloların kalitesinden şüpheleniyorum. Bina yılı 2011.

Hız Testi Nasıl Yapılır konusunu takip ederek hız testi yaptığımda ve Online İşlemler’deki Teknik Bilgiler sayfasından da kontrol ettiğimde 50Mbps hız aldığımı görüyorum. Fakat oyunlarda çok fazla paket drop ve ping sorunu oluyor. Stabil bir şekilde aynı hızı alamıyorum.

Binalar arası kabloları toprak altından taşıyan 10M uzunluğunda boru hattı mevcut. Bu bakır kablolar, yüksek akım geçen binanın ana elektrik kablosu ile yan yana 10M boyunca ilerliyor. (Resim Mevcut)

(Resim yüklerken bir hata oluştu şeklinde dediği için farklı bir yere yüklüyorum)

Modem Değerleri:

Siteden Diğer Bloklara Dağıtım Yapan Ankastre Kutusu:

Imgur

Bizim Binadaki Ankastre Kutusu:

Imgur

10M Boyunca Yan Yana İlerleyen Telefon ve Elektrik Hattı Borusu:

Imgur
img

  1. Hat değerlerim normal mi?
  2. CAT6/7 kablo alıp hiç ek yapmadan direkt modeme RJ11 ile bağlamak hat değerlerini iyileştirir mi? Ne kadar iyileştirir?
  3. Tavsiyeleriniz nedir? TürkTelekom’a ölçüm yaptırmalı mıyım? (Daire-Bina Ankastresi, Bina Ankastresi ve Site Ankastresi, Daire ve Site Ankastresi olmak üzere 3 farklı şekilde)

Yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden Teşekkürler.

3 Beğeni

Bir sürü ek noktası var bu yüzden zayıflama ve değerler normal.