Hat değerlerim ne durumda?

Merhaba hat değerlerim nasıl
IMG_20221124_125855

Not: altyapım 70 mb destekliyor hız sorunu yaşıyorum
Mn:1005515

Merhabalar Yusuf bey, bizimle paylaşmış olduğunuz hat değerlerinizi incelediğim zaman hattınızın 70 MBSP’yi desteklemediğini gözlemlemekteyim.

Binanızın tesisatının eski olmasından kaynaklı olabileceğini de belirtmek isterim.

Binanız eskiyse iç tesisatınızı yenilemenizi ve tekrardan hat değerlerinizi bizimle paylaşmanızı isteyebilirim çünkü dediğim gibi hat değerleriniz yani tesisatınız şu anda 70 MBPS’yi kaldıracak kapasitede değil.

Yeni değiştirdim iç tesisatı komple cat6 cektim dediğiniz saçmalık

Hocam iç tesisat sorunlu modeme gelen DSL kablosunu Cat6 kabloyla değiştirin

Yok öyle bişey yeni değiştiririm kabloyu zaten 2k para harcadım iç tesisat da sorun yok

Tesisat değişimini kendiniz mi yaptınız yoksa elektrikçi yardımı ile mi yaptınız? Altyapı sorgusunda ne kadar hız alabileceğiniz belirtiliyor?

İndirme yönündeki hat zayıflamanız 13.5db yani tahmini olarak santrale 800+ metre mesafedesiniz. SNR margin oranınız da (8.3db) stabilite sınırında. Sorun iç tesisatınızda değil, santrale olan mesafenizden ötürü alacağınız maksimum stabil hızı alıyorsunuz gibi görünüyor.

Bu sinyal değerleri ile 50mbit hız zorlarsanız kesinti/kopmalar yaşamanız çok olası.

Peki upload zayıflaması normal mi sizce?

Bana yüksek geldi, fakat zaten maksimum upload hızı 8mbit olduğu için sorun yaratacağını sanmıyorum. Muhtemelen bölgedeki DSL kullanımı yoğun ve saha dolabı mevcut kapasiteyi karşılayamıyor. Daha yüksek hızlar için TT tarafından araya (ortalama 400metre gibi bir mesafeye) bir saha dolabı daha eklenerek sinyal güçlendirme çalışması yapılması gerek.

1 Beğeni

o zaman arıza kaydı açın telekom ekibi binanızın dışarısındaki ankastre kutusundan ölçüm yapsınlar değerler yanıltıcı

hocam max rate değeri ile data rate değeri arasında fark olması gerekmiyomu? bende buna benzer bir durum yaşadım hızım 55mbps’ten 16ya düşüyodu (kablom reglete bağlıydı telekom ekibi santralden ve ankastreden ölçüm yapıp yak1 ek yaptılar) sonrasında sorunum çözüldü ve hat değerlerim aşağıdaki gibi ayrıca santrale uzaklığım 225m(alryapım 65 destekliyor)

Santrale olan uzakligim 85 metre

Benim 85 metre ama

85 metre için sinyal kaybınız oldukça yüksek. Bu değerler normalde 800 metre mesafelerde alınıyor. İç tesisatta sorun olmadığından eminseniz (ki yeni tesisatı elden geçirmişsiniz) TT tarafından ankastreye kadar hattın gözden geçirilmesini talep ediniz.

Mesafe uzadıkça ve/veya kayıplar arttıkça, atabilir max hız ile atanan hız değerleri birbirine yaklaşmaya başlıyor. Aradaki fark kapanıyor yani. Siz 7.5db hat zayıflaması ve 11.3db SNR Margin ile 50mbit kitleniyorsunuz. Buradan saha dolabına olan mesafeniz 200-300metre arasında olduğu çıkıyor zaten. Modemden SNR 8.4db’e çekerseniz 65+mbiti rahatlıkla alabilirsiniz bu arada.

Benim de saha dolabına olan mesafem 85 metre. 8.4db snr margin ile 89mbit kitleniyor modem.

Açıkçası seninki bile kötü benim mesafe 135m ben 86mb hortumluyorum 7.8db gerçi snr margin
Yusuf bey port değişikliği talebi oluşturun muhakkak o sorunludur. Yoksa 85m 100mb bile çekmesi gerekir upload download oranı zaten bunu gösteriyor. 20mb atabilir diyor upload bu değer yakın mesafeden mümkün… Diğer yanda 35-36 tamamen saçmalık daniskası…

bikere o dediğinizi yapmıştım hocam ancak ankastreye gelen sinyal(79mbps) altyapımın desteklediği sinyalden(64mbps) fazla çıkınca hızımızı 50’ye çektirmek zorunda kaldık 50’ye çektirmeden öncede çok fazla kopma hız düşmesi ve beraberinde hat zayıflaması yükseliyodu

Bu sinyal değerleri ile ben yeniden zorlardım ve bir süre test ederdim açıkcası.Modeminizde sanırım bunu kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Yeniden kopmalar yaşanırsa, eski ayarlarınıza tekrar dönersiniz :slight_smile:

Crc basmasa ve kopma vs olmasa yaparım hocam ama altyapimi hangi hızda daha iyi kullanabiliyosam o şekilde bırakmada fayda var :slight_smile: