İyi akşamlar başlıktada belirttiğim gibi hat değerlerim nasıl bu değerler near-end CRC error fast hatası yaratır mı çünkü daha önce çok yaşadım bu sorunu son 3 aydır bununla uğraşıyorum modem marka zyxel vmg8623 t50b markalı modem daha önce CRC hatası aldım bunun için buraya yazdım modemin global sürümünü yükleyin dediler onuda yükledim fakat değişen birşey yok hala CRC hatası alıyorum ve internet hızı yavaşlıyor iç tesisat ekip tarafından kontrol edildi bir sıkıntı olmadıgını söylediler sorun nedir kimse çözemiyor modem de sorun olabilir mi ?
HAT DEĞERLERİM AŞAĞIDAKİ GİBİ
Downstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin downstream: 16.6 dB
output power upstream: 8.6 dbm
attenuation downstream: 9.4 dB
Upstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin upstream: 18.1 dB
output power downstream: 13.8 dbm
attenuation upstream: 15.8 dB
MODEM 8 DAKİKADIR AÇIK near-end CRC error fast hatasının yanında yazan rakam 5632
Hat değerlerinin sağlıklı olması için hat kablonun sağlıklı olması gerekmez mi? Noise margin var ya o db değeri 8in altında olması gerekir. Bu kadar sürede olması için. Kısacası hattında hasar var o kadar…
Kutudan bana gelen Türk Telekom un kablosunda mı sıkıntı var yoksa benim eve çektiğim cat6 kablosunda mı tam olarak anlamadım ve hem upstream hemde dowstream ın değeri 8 in altında mı olması lazım ben bunu OİM e yazarak nasıl çözebilirim
Modemi yazılım güncellemesi sonrası fabrika ayarlarına geri döndürüp tekrar kurulum yaptınız mı? (Modemin arkasında bulunan reset deliğine basılı tutarak işlemi yapabilirsiniz)
TurkNet kampanyasında almıştım modemi ve TurkNet için yayınlanan güncellemeleri yapıyordum bu sorun çıkınca global sürüm yükle öyle düzeliyor dediler önce global sürüm 7.1 G0 olan sürümü yükledim sorun fabrika ayarlarına döndürüp modemi yeniden kurdum sorun devam etti. Sonra 7.1 C0 sürümünü yükledim tekrar modemi fabrika ayarlarına alıp baştan kurulum yaptım sonuç değişmedi farklı bir hat derken farklı bir internet hattı mı ?
Merhabalar Hocam 1 yıl önce bu modemi ikinci el olarak aldım aynı sorunları yaşadım.Bu forumdan mid m kullanıcıları yaşadıkları tecrübeleri okudum.Deneyimlerim sonucu TT Tshta direkten gelen siyah kabloyu gerdirdim. DSL ucunu 5 cm kesip yeniden splitter a bağladım Modem CRC hatası uretsede 5 günlük 4500 ü geçmiyor ve Hızda ve kopmada yapmıyor.Not modemle birlikte gelen Adaptör kullanmıyorum
5 GHz de Asla kopma olmuyor ve iki oda uzaktan dahi bağlanıyor. Artık Elektronik şans işi Bu arada bu modemlerin dsl çipleri econet TT daha dolaptaki cipsetlet bradcom uyumsuzluk oluyor bu modemler hatti uzun süre stabil tutamıyıyor.Bu olumsuzluklara rağmen Cihazımdan Memnunum abartısız 30 âdet cihaz bağlı işini Sorunsuz yapıyor… Çok Övülen Keenetic modemlerde aynı donanımı kullaniyor tek farkı yazılım.
İç tesisat yenilemesi yapmış arkadaş, size yukarıda anlattım mı hatırlamıyorum ama modeme giren DSL ucunda ek varsa veya gevşeklik varsa orayı tekrar gözden geçirin. Bir önceki yorumumda bahsettiğim farklı hatta deneyin dediğim de komşunuzda bağlayıp denemenizi önermiştim
Türk Telekom yapmayacak zaten o balkonda ki eki koparıp tekrar yapın güzelce hava ve su almayacak şekilde izole edin. Sağlam bir ek için yak konnektör kullanabilirsiniz.