Hat değerlerim nasıl? iyileştirme yapılabilir mi?

Merhabalar, hat değerlerimi aşağıya ekliyorum. Yanlış yaptığım veya yapmamı tavsiye edeceğiniz bir şey var mı?

Ekran görüntüsü 2022-09-20 095400

Ekran görüntüsü 2022-09-20 095sd738

Ekran görssooonnnnüntüsü 2022-09-20 095957

Hat zayıflaması var, crc hatalarının bu denli yüksek olma sebebi de hat zayıflaması kaynalı. Modeme gelen dsl kablosunda bağlı olduğu prizlerde, varsa ek yapılan yerlerde veya bina ankastresinde bağlı olduğu portta oksitlenme olmuş olabilir. Bu noktaları kontrol etmekte fayda var.

Aslında şöyle benim ev tek katlı olduğundan dolayı ankastre kutusu bulunmuyor. Sokaktaki dağıtım kutusundan bakır kablo odama kadar geliyor o bakır kabloya yak1 ile telefon kablosu çakılı bu kabloda direk modeme giriyor. Bu bakır kablo ve yak1 konnektör ortalama 1 sene önce yenilendi. bu süre zarfında eskime yapması normal mi?

Hızı neden oradan sınırladınız, SNR ile yapın. 12 yapınca sizin değere denk geliyor sanırım CRC falan azalır hem.

Modem ayarlarını çok bilmediğim için oradan yaptım sanırım. Bufferbloat sorununu çözmek için yapmıştım

Şu konuda var ayarlar hızı oradan kısmak yerine SNR ile kısın hatalarda azalır illa kısacaksanız tabi. Bitswap-sra-g.inp-g.vector-upbo-alternati̇f vector-sembol senkroni̇zasyon

SNR ile kısıtlama yapmam Bufferbloat’a etkisi olur mu?

Genellikler hat zayıflaması kullanıcıların tesistından kaynaklandığı için ilk bu aklıma geliyor. Asıl olarak hat zayıflamasını modemden saha dolabına(saha dolabında fiber varsa) veya santrale kadar olan bağlantınız belirler. Evinizdeki bağlantınız sağlamsa saha dolabına kadar giden bağlantıda sıkıntı vardır.

1 Beğeni

Bufferbload için keeneticde kuyruk ekleme falanda vardı sitesinde vardır nasıl yapılır kısmında açıklaması.

Arıza kaydıma istinaden aradılar az önce. Evimin içindeki kabloyu yenileyen arkadaş aradı hatta. Ev içindeki tesisat yeni olduğunu, dışardaki dağıtım kutusunun da bir kaç ay önce yenilendiğini söyledi. Hattımın yeni olduğu için bir şey yapamayacaklarını söyledi. hatta hattımın yenilenmiş olmasından dolayı 70 mbps hız kaldırabileceğini söyledi. ama aynı zamanda hattımın düzelmesi içinde hızımın 50ye sabitlenmesi gerektiğini söyledi. ben artık pes ettim saldım gitti

Keenetic kullanmak için aldım senin gibi crc fazla yarattığını farkettim daha önceden TP link öyle bir sorun yaşamadım yine eski modemi taktım. Keenetic bir kenarda duruyor.

Keenetic kullandığınız yere göre değişiyor, arkadaşlarda sorun yok ken bana sorun yaratıyor.

Alt yapıyla alakalı değildir, yazılımsal sorunları var.

Valla artık ben de bunaldığım için saldım. Muhtemelen hattı 50’ye sabitleyip o şekilde kullanacağım

Crc sayısına göre bakmadım hattı koparıp durduğu için daha önceki modeme geçtim.

Eski modem kullanmıyorum.
TP link VR2100 fiyatlarına bakabilirsin.