Hat değerlerim nasıl? CRC hatası değerlerim normal mi?

Herkese merhabalar. :slight_smile:
Modem xdsl istatistiklerim ve modem ayarlarım aşağıda görselleri bulunuyor. Vdsl alt yapıdayım. Hat değerlerim sizce nasıl? SNR Margin’i manuel olarak 9dB’e ayarladım. Devre dışı olunca hızım 72 mbps civarına yükseliyor ancak SNR 7.5dB civarına düşüyor. Ama kopma olmuyor. Sadece arada siteler yüklenmiyormuş gibi oluyor 1-2 dakika sonrasında düzeliyor veya tarayıcıyı kapatıp yeniden açınca düzelmiş oluyor. Bu yüzden manuel olarak SNR’yi 9’a sabitledim ve şu ana dek böyle bir sorun tekrardan yaşamadım. Hem de nispeten CRC hatalarım azaldı olarak gözlemliyorum.

Ancak son zamanlarda fark ettim ki Valorant oyununda packet loss yaşıyorum. Ortalama olarak bir dereceli maçta 35-50 arası paket kaybı yaşıyorum. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim? Desteklerinizi ve tecrübelerinizi rica ediyorum.


Öncelikle görev yöneticisinde oyun açıkken ayrıntılara gir valoranta tıkla öncelik ayarla da gerçek zamanlıya tıkla bunun faydası olacaktır. Onun haricinde şu kararlılık ayarını 8.5 varsa onu yoksa 8 yap. Qosu açıp deneyebilirsin bu arada…

Yanıtınız için teşekkürler. :slight_smile:
Valorant gerçek ayarlıya ayarlı durumda zaten.
Ancak Snr margini 9’a bilerek ben ayarladım. 8.5’a ayarlanmıyor. 8’e ayarladığımda ise CRC hataları daha hızlı sürede artıyor gibi geldi.
Bu arada TurkNet’e yeni geçtim. Geçişten sonra paket kaybı olmaya başladı gibi geliyor. Önceden başka ISS’de 35 mbpslik paket kullanıyordum. Şu anda 65 mbps kullanıyor olmamdan da paket kaybı yaşıyor olabilirim. Belki SNR margini arttırdım mı düzelebilir belki emin değilim ancak hızdan da ödün vermek istemiyorum artık.

Güncel olarak 1 gün 40 dakikalık bağlantımda downloadda toplam 143 CRC hatası almışım gözüküyor.

Yazmayı unuttum test etmeni istediğim şeyleri tek tek yapman sorunun kaynağını bulmada sana daha yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Sorun çıktığı anda değişim yaptığın şeyi geri döndürmen daha basit olur.

Eskiden ac750 modelini kullanırdım bildiğim kadarı ile aynı modemler özellik bakımından. Değerlerine baktığımda kendi hattıma göre daha stabil görüyorum. Trafik yöneticisi kısmından Qos ayarlarını Geleneksel Qos olarak ayarlayıp aşağıda ki değerlerin için 60 / 7-6 olarak girip deneyebilirsin. İstersen Dslreport sitesinden test de edebilirsin. O kadar çok etken var ki hattı yada bilgisayarı etkileyebilecek…

Test etmen için önerebileceğim şeyler
1- Modeminin ip’sine ping atmak 192.168.1.1 değiştirmediysen
2- Ayarlar kısmından UPBO devre dışı bırakmak ( bende hiç işe yaramıyordu bu ayar )
3- Pingplotter
4- WinMtr
5- Sorunsuz oran uyarlamasını açabilirsin
6- DLA kapatabilirsin
7- Broadcom işlemcili modem deneyebilirsin
8- Hatta ki eklentileri kontrol edebilirsin
9- Varsa splitter kontrol edebilirsin
10- Firmware güncelleme
11- Modem sıfırlama
12- O kadar çok şey denedim ki aklıma gelmiyor artık. Ben modemi değiştirerek bir nebze kurtuldum

Bu ac750 kullandığım dönemden