Hat değerleri (dslam)

Arkadaşlar merhaba. Hat değerlerim aşağıdaki gibi. Turknetten kayit olusturdum ttkom saha ekibi geldi hattınız 100 mbps i desteklemez diyerek kaydi kapatti. Ölçüm vs yapılmadı sadece arayarak söylediler. Gecistirdiler kısacası. Bu değerlerle 100 mbps kullanamaz miyim? Ben mi yanlış biliyorum.

Kullanılır niye kullanılmasın hattınız kaldırıyor hız profilini arkadaşlar 100 Mbps tanımlayabilir @Baran @Ugur.Aydogan halleder.

Bu hat 120 mbit i rahat görecek durumda :+1: DSLAM kilidindesiniz kaldırılırsa sorunsuz 100 mbit alırsınız.

Yardım merkezi - işlem - paket - hayır - destek aç
Yaz dsl kilidimi kaldırır mısın en yüksek hızı almak istiyorum yaz :slight_smile: @erdi2541

Birşey soracağım acaba neden 100 Mbps’ten daha yüksek Download hızına çıkabilirken, 100 Mbps’ten fazla hız verilmiyor? Mesela YAPA VDSL’de hiç bunu yapan olmadı mı? Yada acaba PPPOE’nin sınırları mı var? Teknik olarak 100’den fazla verilemiyor mu istenilse bile? En azından VDSL2 Profil 17a’nın teknik sınırı mı bu?

Türk Telekom yüzünden alamıyoruz, çünkü sınırlama yapan Türk Telekom, kendi abonesine vermezken alternatiflere vermesi pek mümkün değil zira port ücreti 130-140₺ üzerinden fiyatlandırma yaptı. SAYE konusunda detay mevcut fakat biraz zaman alacak gibi.

1 Beğeni

Bana müşteri numaranı verir misin dostum.
Destekten yapmadılarsa.
Tt yi sal boşver TurkNet halleder 100 görürsün

@EFG daha hızlı dönüş yapacaktır size. @Ugur.Aydogan da bakabiliyor. Hız sinirlamasi var olarak gözüküyor. Ayrica santrale mesafen nedir ? Ariza kaydı açtığın da NMS hız profili ne gözüküyor ? Snr ayarını 8 e 7 ye 6 ya çekmeyi denediniz mi ?

Merhaba özelden yazdim size.

149 metre. Su değerlerle snr degerleriyle oynamadan görmem gerekiyor

Bu değerleri oynama dan eğer sorununu çözersen bana da mutlaka haber et kardeşim… 2.5 yıldır TurkNetliyim. Ben hala onu yaptırabilmiş değilim… Santrale mesafem de 107MT. Ben şuan stabil çalışsın diye snr yi 6 ya çekiyorum. 89 mbpsler de takılıyorum. Aslında 5 snr de 92 ler de de sorun olmuyor ama crc takıntım var. Maşallah 4 gündür 14 crc anca almışım. Aşağı yukarı hat değerlerimiz aynı. Hatta santrale mesafeye göre senin benden 1 tık iyi gibi. Bunun için arıza kaydı ile uğraşma boşuna. Port değişimi derler, şuan ki değerler den daha kötü değerlere düşebilirsiniz. İç tesisat derler, eğer iç tesisat testi yaptirdiysan kanser ederler seni. En sonunda modem kaynaklı derler sonuç alamazsınız. Aynı sorunları yaşamış biri olarak söylüyorum. Buda benim hat değerlerim…

Ayrıca snr ayarı ile oynayıp, mevcut hızın da değişme oluyor ise dslam kilidi de yotkur hattın da…

Ben herhangi bir değişiklik yapmadan buradaki arkadaşlar yardımcı olursa daha sağlıklı olacak en azından destek kaydında iddia ettiğim durum netlesmis olur. @EFG @Ugur.Aydogan @Baran

Her altyapı kaldırmayabiliyor sonuçta 35mb ile SNR 8 kullanan kullanıcılar var herkez 100mb kullanmak isterse sorun olabilir ve yerleşik operatörün ticari çıkarına davranması sebebiyle 100mb üstü hızlarımızdan başta sebeplerindendir.


Sayılarla YAPA

YAPA 'da download hız rekorumuz İstanbul’da ve 102 Mbps, upload hız rekorumuz ise yine İstanbul’da ve 55 Mbps.”


Buradan talep etmem durumunda yapılmıyor mu. Discord kullanmıyorum

Teknik destek ekibi müsaitlik durumuna göre gün içerisinde kontrol edecektir.

Buna gerçekten seviniyor musun? 247000 Kbps ulaşılabilir Download alabilirken, adama 102 Mbps vermişler? 247 Mbps versinler? Hala devasa limit var… Bu limiti kaldırmak mümkün değil mi? Ayrıca 176 Mbps Upload var. Ulaşılabilir hızlar epey yüksek gözüküyor. O hızları olduğu gibi versinler?

Hayır sadece mizahı severim.

Herkeze veremezler ve farkındaysan bu değerleri alması için saha dolabına 1 kişi bağlanması gibi bir şey olması lazım ki sonrasında TT izin verecek, 100mb üstü hızlar için vesaiyre vesaiyre…
Bu görsel, Test için yani dolaplar 35a, 200mb gibi yüksek hızlar desteklemiyor, daha doğrusu profiller yerleşik operatör tarafından kullanılmıyor, kullanılamıyor.


TurkNet Facebook grubundan ulaştım.

2 Beğeni

100 mbps hiz profili tanımlandı. Hat değerleri aşağıdaki gibi. Bu snr değerleriyle sorun yaşamam değil mi

Bu YAPA VDSL mi? TurkNet herhalde? Hat değerleri çok iyi ama neden 35b vermediler?