Günlük hız düşme sorunu

Arkadaşlar merhaba normalde hızımı 80Mbps kadar açıktı. Günlük düşmeye başladı anlamsız şekilde.
İlk gün aldığım hız değerim.
Screenshot_8


Aşağıdaki değerlerim ise bugünkü güncel değerler.
al bunu

Not: Snr 8 aşasını görmüyor. Hiç kesilme yada hız düşmesi olmadı olması gereken snr alıyorum yanlış bilmiyor isem.
Son olarak hız testim.
hız
İlk günkü hız testim elimde yok ama yanlış hatırlamıyor isem 75+ tam alabiliyordum.
NmsHızProfil : VDSL2_79M_8192

Merhaba, Son değerlerine göre bakmak gerekirse Zayıflama mesafenize göre normal değil ve mesafeniz de 180-250metre arası diye tahmin ediyorum öyle ise normal değil bu zayıflama.

  • Ek, dsl prizi ve splitter kullanma/yenile.
  • Ankastre bağlantılarını kontrol ettir/yenile farklı 2 damar bağlantı kullanabilirsin.
  • Kabolu ile güncel test yapar mısın? Size tanımlanan paket 75mb değil mi?
  • Temsilcinizden kayıt açmadıysanız kayıt açıp bildirebilirsiniz.

Kablomda 1 tane ek var oda port içinde bulunuyor porttan çıkan kısa kablo benim kablom ile ek yapıldı ve elektrik bandı ile ağızlarını kapatıp kutunun içine koydu ek bölümünü. Bağlayan kişi bir şey olmaz bir ekten dedi yanlış bilgi olmasın. Başka ek yok direk modem ile buluşuyor kablom. Modem değiştirdim yeni modeme geçtim ve saha dolabı bana yakın akşam 8 gibi yoğun saatlerde snr değerim 10 üzerine çıkıyor. Kablo ile test yaptım fark olmadı hızlar aynı. Paket bilgisinde 75 yazılı ama şuan o hızları bile alamıyorum. sonuncuya gelirsek destek kaydı açmadım şuan açıyorum.

anladığım kadarıyla: reglete(ankastreye) kronlama veya YAK1 uygulanmamış sadece elektrik bandıyla birleştirmiş ve bu durum, sağlıklı değil. O, kabloyu YAK1 ile birleştirin. Bakır altyapı da kayıplar normaldir. 65-70 mb alınabilir, bahsettiğiniz paketten. Bu hız tanımlaması, (düşürülmesi) telekom tarafından yapılmış olabilir. Temsilci de bu durumun, normal olduğunu izah edebilir, siz yine de bir danışabilirsiniz.

2 Beğeni

Kabloma ek yapmadan direk porta bağlasam eksiz peki hız ve snr değerleri değişiklik gösterir mi sizce? çok büyük etki olur mu?

Benim dediğim yöntem zaten direk port bağlantısından daha sağlıklı. Kısaca direkten gelen kablonuzu ucunu direkteki ucunu YAK1 ile bağlayacaksınız ve modeminize gelen kablo da ek olmayacak.SNR genel olarak saha dolabı kapasitesi/yoğunluk ile ilgilidir. bu sebeble, özellikle kalıcı bir SNR değişimini zayıf görüyorum ama sağlıklısı, uygun olanı bu işlemdir.

1 Beğeni

Anladım efendim. Saha dolabım benim caddeye bağlı tahminim ondan snr düşük oluyor. en kısa sürede yak 1 ile eki düzeltcem. Sonrasında hattım eski hızları alabilir mi? Destek kaydı açtım ama olumsuz cevap gelir kapanır çözülmez gibi.

bu işlemi, yaptıktan sonra Eski hızlarınızın alabileceğinizin garantisi yoktur, yukarı da dediğim gibi.

Kesin gözüyle bakmayalım ama dediğim gibi 65-70mb kullanabilirsin.

1 Beğeni