Gün içinde internet SNR değerim +/- 2 olacak şekilde değişiyor prime saatlerle veya hava durumuyla bir alakası olduğunu zannetmiyorum çünkü örnek vermek gerekirse gece 2’den sabah 5’e kadar aralıklarla kontrol ettiğimde 9.2 olan değer, sabah 6’da veya alakasız bir saatte kendiliğinden 11’e fırlıyor, 6-7 saat sonra baktığımda tekrar 9.2’lere falan düştüğünü görüyorum. İnternetimde hiçbir problem yok sadece birkaç gündür dikkatimi çektiği için bunun normal olup olmadığını merak ediyorum, teşekkürler.
±2 normal
@tnetwork Hazır arkadaşa bakarken bana da yardımcı olur musunuz? Benim bağlantı hızımı 94mbye getirdiler snr 5.5-5.6 arasında gidiyor 6 günde 60bin crc olmuş idare etmeli miyim yoksa destek kaydı acayım mı?
Hızını kimse ellemiyor, modemler şöyle çalışır;
paket hızında bağlantı yapılmaya çalışılır, eğer SNR 8 veya üstündeyse paket hızında bağlanır
eğer SNR 8den ufak çıkmışsa örneğin 4 çıktı, hız modem tarafından düşürülür, bu sayede SNR değerinin yükselmesi amaçlanır.
Senin SNR değerin halen düşük, bu da bize 94 Mbit’in bile yüksek olduğunu gösteriyor, senin sorunsuz kullanım sağlaman için hızının 85 Mbit civarına indirilmesi lazım, o zaman CRC yemezsin.
Öyleydi zaten… durduk yere 1 hafta önce değişmiş…
Başkaları modemi kapatıp açtığı için değeriniz değişiyor, bu normal bir durum ve çözümü yok. Daha fazla detay için anahtar kelime crosstalk.