GigaFiber'in Geldiğinden Nasıl Haberimiz Olacak?

Öğrendiğim kadarıyla artık altyapının sorulması yasaklanmış. Şimdi soruma gelecek olursak;
İstanbul, Ankara, İzmir, Konya gibi ilk 10daki illerde GigaFiber yapılmaya çoktandır başlanmış durumda. Diğer yandan geriye kalan illerde henüz projeye alınmış değil. Bunları artık nasıl öğreneceğiz? Liderlerimiz geldiğinde şunu diyecektir. Altyapı talepleriniz için GigaFiber Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet sayfasından talep edebilirsiniz diyecektir. Ama bu bizim sorunumuza cevap olmayacağı için lütfen demekten çekinin. Bu sistemi daha çok adresinize gigafiber gelecek mi diye yapsalar daha güzel olurdu diye düşünüyorum ama 1 kişinin demesiyle bu işe kalkışacak hiç kimse yok. Evet lider ve moderatör arkadaşlarımız sizi dinliyorum.

5 Beğeni

Merhabalar, planlama ve aktivasyon ile alakalı yanıltıcı olmaması adına bilgi paylaşamıyoruz. İlgili bağlantıdan talep oluşturduktan sonra eğer TurkNet abonesiyseniz binanıza GigaFiber geldiğinde ekipler sizinle iletişime geçiyor. Değilseniz binanıza kutu ve broşür eklenmesiyle durumdan haberdar olabilirsiniz. Anlayışınız için teşekkürler, sağlıklı günler :raising_hand_man:

1 Beğeni

Geldiğinde o kadar. Peki öncesi buranın projeye alınmasını nasıl öğreneceğiz? Cevap öğrenemeyeceksiniz. Basitçe şu illere GigaFiber geliyor gibisinden bilgiler bekliyor çoğu iller…

2 Beğeni

O konuya pek takmayın gelirse görürsünüz,

Mesela 1 ay oldu mu bilmiyorum donanım haberde, technopatta ısmarlama haber yaptırmışlardı bir ay önce o haberlerde gigafiber olan il ve ilçeler yazıyordu. Mevcutta altyapı olan ilçeler arasında istanbul bağcılarda altyapı var diye yazıyordu halbuki yok. Soruyoruz noldu diye belediye izin vermedi diyorlar ama ısmarlama haberde var altyapı var yazıyordu. Kendileride nerede altyapı olduğundan emin değiller yada departmanlar arası iletişimsizlik var herhalde. Reklam veren tarafla altyapı planlayan taraf birbirinden habersiz.

Bu yüzden kafayı takmayın evinize gelince görürsünüz. Malum telekomunda bu konuda altta kalır yanı yok. Vdsl için yazdıkları mesafelerin fiziki kablo mesafesiyle alakası yok mesela hat zayıflamasına göre tahmini birşey sallıyor telekom. 180 metrelik fiziki kablo mesafeme 290 metre diyor malum telekom kendi kablosunun boyundan haberleri yok daha ondan sonra fiber kıllarını tek tek hesaba katıp milyon kmlik fiber döşedik diye övünüyorlardı.

En başta dediğim gibi kafayı bunlara takmayın önünüze ne gelirse işte 4 senedir uğraşıyorum bir arpa boyu yol alamadım. Varsa arkası sağlam dayınız filan onu araya sokun yoksa önünüze ne gelirse işte.

1 Beğeni

Türkiye sadece oradan oluşmuyor. İlk 5 şehirde tmm yapılmaya çoktan başlandı bizim bölgemizde sadece tek 1 ilde yapılmaya başlandı 2.sıraya girecek olan biziz muhtemelen ama bunun doğrulamasını yıllarca bekleyeceğiz. Başvuru sayfası açtılar amaç ne GigaFiber başvurusu yapın belki sıraya sokarız sizi diye amaçladılar karşılığın artık gelişmeleri gelirse öğrenin demek oldu. İlimizde olmayan altyapıyı nasıl bekleyeyim söyler misin? Tek 1 binada olmayan altyapıyı yani?

Bazı yerlere bakıyorum 3 farklı altyapı bir binada oluyor, bazı yerlere bakıyorum hiç altyapı yok.

Bu mesele çözülmediği sürece Türkiye geneli kapsama işi yaş.

2010 zamanı bu işlere başlanmış olsaydı şuan Türkiyenin en az %80’i fiberlenmiş olurdu. Bu ekonomiden sonra her firmanın kafasına göre fiber çekmesiyle bu iş bitmez.

Ya acil ortak altyapı meselesi çözülecek yada devlet fiber çekenlere en azından yerel belediye işlerini kolaylaştıracak adımlar atacak. Kazı parası gibi şeyleri almayacaklar yani.

2 Beğeni

Şahsen TurkNet’den bunca zaman memnuniyetimi her daim dile getirdim ve savundum. Fakat bu maksimum gizlilik olayı tamamen antipatik oldu. Zaten tek alabildiğimiz bilgi planlamada var veya yoktu. Ondan da olduk.

Ufaktan TurkNet zaten 2. internetim olduğu için kapatmayı düşünmeye başladım. Müşteriye karşı bu kadar gizli saklı bir firmaya her ay 140 lira ödemek gereksiz.

1 Beğeni

Merhabalar, bu konuya bir açıklık getireyim;

Herkesin GigaFiber yatırım, planlama ve aktivasyon süreciyle alakalı “net” bilgi almak istemesini gayet iyi anlıyorum. Fakat süreçler sandığımız kadar basit olmayabiliyor. Arka planda işlemesi gereken birçok prosedür, izin ve çalışma durumu söz konusu. Biz bu konuda “GigaFiber aktivasyonunuz tam olarak şu tarihte tamamlanacak, bölgenize şu tarihte altyapı tahsis edilecek” söyleminde bulunup, elimizde olmayan bu prosedürler ve diğer süreçlerin aksaması halinde müşterilerimize mahcup oluruz.

Anlayışınız için teşekkürler.