Gigafiber'de bilgisayarda kullanmak için cat6 kablo önerisi

Pc’den modeme cat6 kablo öneriniz varmıdır.

mesafeden ziyade ev içi genelde cat5 tavsiye ederim. cat6 yı kolay kolay her yerden geçirip bükemezsiniz. Cat5E de olur. ama topraklamalı almayın ev içi kullanacaksanız. Yani alüminyum folyolu olanlardan almayın. Düz Cat5E alın geçin bana kalırsa.

2 Beğeni

Link atabilirmisiniz hocam varsa

SLink bile olur hocam ev içi. 24AWG CAT5E SLink diye aratın çokça bulursunuz. Ethernet to ethernet olacağı için ve ev içi mesafe çok olmayacağı için cat5E işinizi rahat görür. ama derseniz ki ben düz bir yerden çekeceğim bükme olmayacak Reçber SL400 alın CAT6 olarak. Kıvrım sayısı vs farklı olduğu için çalışma frekansları farklı ama cat5E 1 Gbps rahat çalıştırır. Ben cat5E kullanıyorum ve bir problem yaşamadım hız açısından.

1 Beğeni

hocam oda kapımın direk solundan çekicem odada köşelerden dolanacak çok etkilermi.

duvara monte yapacaksın anladığım kadarıyla. O zaman Cat6 al ömürlük olsun. Eğer kablo kanalı ile yaparsan daha güzel olur.
Mesela 20x10 mm 2 metre kanal 10-15 TL arası.

2 Beğeni

Kendi Eviniz ise bence ileriyide düşünün. 2.5 G lan ile geliyor yeni nesil laptop ve anakartlar.2.5 g lan kullanmak istediğinizde bir kez daha değiştirmenize gerek kalmaz CAT 6 tercih ederseniz.

1 Beğeni

Önerdiğiniz bir cat 6 varmı hocam @Letmax @ssy1979

Benim ozellikle bir kablo yok . Ama forumda bu reçber kablo ile ilgili herkes memnundu sanirim.

2 Beğeni

o kadar mesafe için herhangi bir 23awg cat 6 kablo olur

1 Beğeni

Hcs veya reçber marka olabilir. Metresi biraz pahalı.

1 Beğeni

Cat5E destekliyor 1000MBS e kadar. Ev içi kullanımda mesafe sorun olmayacaktır.

1 Beğeni

Ugreen CAT6 Flat öneririm kapıların altından da kolay bir şekilde geçebildiği için ev içinde iyi oluyor.

1 Beğeni

Hocam siz yapıp konu açın bends bir düşüneyim şahsen yapamam ama babama söylerim

Hocam mesafe ne kadar? Flat Cat6 alın. Hazır uçları çakılmış şekilde satılıyor.

Herhangi tesisat elektrikçisine git oradan cat6 kablo al hiçte problem olmaz uygun fiyata da verebilirler internetteki fiyatlardan üstelik istediğin boyda sana kesip hazırlayıp verirler bile… internette hazır satılanlar hasar görme ihtimali de var. Elektrikçilerde toptan olanı satılıyor. Tekrar söylüyorum oradan sana 10m 20m kesip uç bile takarak verir evine sağ salim getirirsin internetten alırsan onun beklemesi de var… Cat6a kablo bile bulma ihtimalin var elektrikçilerde üstelik

2 Beğeni

Elektrikçi abilerimiz bazen çok insafsız olabiliyor. 20 mt verdiği kablo fiyatıyla internetten hazır uçları çakılı 50 mt almıştım. 1 tane ucu 3 TL yazıyorlar. İnternetteki sorun kablo gerçekten o marka mı çakmamı… fakat elektrikciden aldığımızı da anlamıyoruz.