Gigafiber Montajı hakkında

Binamızın girişine Gigafiber kutusu konuldu bizim ev 1.katta gelen ekip bu montaj işi nasıl yapacak doğalgaz borularının üstünden kabloyu geçiriyorlarmış daha sonra doğalgaz borularının orda ufak delik varmış oradan kablo sokuluyormuş . Ancak benim binamda boruların orda delik falan yok Ayrıca bizim eve kapıdan giriş yapıldıktan sonra arada koridor var 10 adım attıktan sonra benim odama varılıyor ancak şöyle bir şey var tam odama varmadan önce boşluk var Annem o boşluğu değerlendirmek için oraya portmanto dolabı koymuş bu adamlar bu kablo işini nasıl yapıcak daha gigafiber aktif olmadı ama sürekli kafama takılıyor 1 saat boyunca düşünüp duruyorum bunu. Bende takıntı hastalığı var dediğim gibi ne yaparsam yapayım sürekli kafama takılıp duruyor bu montaj işi, arkadaşımda yapamazlar senin evine gigafiber montajını zor olur falan dedikçe iyice moralim bozuluyor daha çok kuruyorum kafamda :slight_smile:

2 Beğeni

Bir şekilde hallediyorlar merak etmeyin delik yoksa deliyorlar ayrıca fiber kablo aşırı ince her yerden rahat geçiyor.

1 Beğeni

Arkadaşda Söylemiş delik yoksa delik Açarlar Hiç problem değil, Temiz işçilik var

https://s5.dosya.tc/server7/qbu8v0/trim.D97581DF-F46B-43B0-AA94-2996A971D60D.MOV.html

2 Beğeni

Merhabalar, endişelenmeniz gereken bir durum yok. Ekipler en uygun alana montajı yapacaktır :innocent:

Yardımcı olan herkese teşekkür ederim ancak bu cevaplar benim için yetersiz. TurkNet ’ e tavsiyem gigafiber hizmetiniz çok güzel bir hizmet ancak Gigafiber montajının nasıl yapıldığına dair internette bir tane bile video yok siz TurkNet olarak bir video çekip yükleseniz insanlar en azından az çok bilgi sahibi olsa iyi olmaz mı ? Ayrıca gigafiber kullanan arkadaşlar neden kurulum aşamalarını yazmıyor ki biz bilgi sahibi olmayan arkadaşlara fikir vermek çok mu zor anlamadım ki. Neyse ben genede sorularımı sorayım belki yardım sever gigafiber kullanan arkadaşlarımız vardır bana yardım eder.

1.) Sorum
Apartmana Gigafiber kutusunu koyduktan sonra kuruluma gelecek olan ekip biz onlardan istesek doğalgaz borularının yanına delik açmadan duvar hizasını takip ederek küçük siyah kablonun montajını yapar mı? 10 kişilik apartmanda yaşıyoruz ,biz 1. katta oturuyoruz ama apartmandaki insanlar delinmesini istemeyecek belki borunun yada bina yöneticisi belki izin vermeyecek ?

2.) Sorum

TurkNet ekibi siyah ince kabloyu çektikten sonra benim odama o kabloyu nasıl getiriyor . Bu bina en az 30 yıllık ve prizde çok eskidir kılavuz olarak takip edeceği bir kablo olduğunu düşünmüyorum prize ihtiyaç duymadan direk o kabloyu benim odamamı getirecek ? modeme falan mı takacak kusura bakmayın belki saçma sorular sormuş olabilirim ama kablo montajı hakkında hiç bilgim yok dediğim gibi kafamdaki soruların cevabına çözüm bulacak en iyi üyeler bu forumda.

Arkadaşım montajla alakalı neyin videosunu çekebilirler? Her binanın,dairenin planları farklı. Kablolar her seferinde aynı yerden geçecek diye bir şey mi var sanıyorsun sen? Neresi uygunsa oradan geçiriyorlar. Priz içinden kablo geçirtmeyi unut onu TurkNet ekibi yapmıyor. Elektrikçi yapıyor. TurkNet gigafiber kutusundan başlayıp neresi uygunsa oradan sitah kabloyu çekiyor yada sen nereden çekilmesini istiyorsan. Delme işlemi gerekirse yapılıyor he eğer binadakiler izin vermiyorsa ve kablo başka türlü daireye ulaştırılamıyorsa gidiceksin binadakilerle konuşup paşalar gibi izin alıcaksın vermezlerse türknetin yapacağı bir şey yok bu durumda. Ya doğalgaz borularının üstünden yada duvar diplerinden geçiricekler. Priz içinden kablo geçirtmeyi unut ama.

1 Beğeni

Ne yapıp ne edip o kabloyu çekiyorlar. Hiç sıkıntı etme

Merhabalar, ekipler en az görüntü ve çevre kirliği ile montajları tamamlıyor. Endişelenmeniz gereken bir durum yok :innocent:

Aslında Yukarıda video paylaştım , incelerseniz Kurulum ve montaj hakkında bilgi edinebilirsiniz

cevaplar için sağol gigafiber montajı hakkında bilgilendirici bir video çekebilirler her binanın planları farklı olsa bile az çok aynı işlem yapılır. Ayrıca bana neden bu kadar sert yorum yazdın ki bir dövmediğin kalmış beni :smiley:

1 Beğeni

Bende benzer endişe içerisinde bağlattım. Apartman çok sıkıntılı. Fakat gelen ekip müthişti. Çok kolay olan fakat çirkin olacak diye 1 saatlik uğraşıp montajı hiç kablo olmadan mevcut tesisatın içinden yaptılar. Kendi elektrikçim bu kadar uğraşmadı. Öncesinde onu arayıp fikir sormuştum. Her ekip böyle mi yoksa bana mı çok iyi ekip denk geldi bilmiyorum. Fakat bağlantı montaj hizmetini 10 üzerinden 10 veririm.

NOT : NOTUM NORMALDE KITTIR.