Gigafiber kurulum sorunu

Merhaba, Gigafiber dönüşüm işlemleriniz için şu adımlar gerçekleştirilecektir.

Önceki paketiniz muhtemelen VDSL 100 Mbps Telekom alt yapısı üzerinden, DSL hattınız iptal edilecek. Fiber bağlantınız için eve kuruluma ekip gelecek. Kurulumunuz için telefon hattınız olduğunu da belirtin gelen ekiplere, voip destekli modem getirmek zorundalar. Eski numaranızı kullanabilmeniz için, gigafiber de yeni numara da isteseniz mecbur voip destekli modem verecekler.

Ayrıca Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - Numara Taşıma Sorgulama buradan sabit telefon numaranızı sorgulatın, sorgulamada kayıtlı şirket Türk Telekom görünüyorsa, hattınızı TurkNet’e taşıyacaklar. Bu da ortalama 1 ay kadar sürebilmektedir. Daha sonra hattınız taşınınca uzaktan bağlantı sağlayarak modeminize VOIP tanımını yaparak, telefon kablonuzu voip destekli modeme bağladığınızda VOIP üzerinden görüşmelerinizi yapabileceksiniz.

Paket bilgileriniz ileride güncellenir. Onu sorun etmeyin. Ancak sistemde görünen cihaz bilgileri için ayrı bir destek talebi oluşturun ve bunun içinde size teslim edilen ONT ve Modem bilgilerinin seri numarası marka modeline kadar bilgileri iletin. Bana bunları verdiniz, ama sistemde yanlış görünüyor şeklinde söylerseniz gereken düzenlemeleri gerçekleştirirler.

Mevcut internetinizi taşıma yaptığınızda tekrardan fiber için kurulum ücreti ödemeyeceksiniz. Bende işlemler bu şekilde olmuştu. Başta VOIP desteksiz modem getirdiler, talep oluşturdum. VOIP destekli modemle değiştirdiler. Bölgede ki taşeron firmayla da iletişime geçmiştim. Onlarda konuyu bildikleri için ellerinde voip destekli stoklarında modem yoktu. Gelince hemen değişim sağladılar. Problem olmadı. Şu an sorunsuz, kesintisiz kullanım sağlamaktayım.